În Cariere

Articole ale Institutului American de Arte Grafice (AIGA) pe Ctrl-D

AIGA logo

Ne bucurăm să vă anunţăm că, în scurt timp, veţi putea găsi pe Ctrl-D articole pe teme de design, preluate și traduse de pe AIGA, cu acordul oficial al reprezentanţilor asociaţiei.

Ce este AIGA?

AIGA reprezintă o asociație profesională de design, susținătoare a rolului designerilor în comunicare, educație și inovație.

Aceasta a fost fondată în 1914 și este cea mai mare asociație profesională pe bază de membership din design, respectiv cea mai longevivă. Misiunea AIGA este de a ridica design-ul la rang de meserie profesională, de a-l poziţiona ca instrument strategic și forță culturală vitală.

În acest demers, AIGA se concentrează pe informarea publicului cu privire la cele mai bune practici și pe comunicarea importanței design-ului, precum și pe oferirea de articole de inspirație, care să aducă un strop de creativitate atunci când este nevoie.

Totodată, AIGA își propune să promoveze profesia de designer prin intermediul mai multor rețele și grupuri de studenți și să încurajeze discuțiile relevante pentru industrie prin evenimentele proprii organizate.

În prezent, AIGA reunește peste 22.000 de membri pasionați de design, care creează și apreciază design-ul de calitate.

De ce AIGA?

Întrucât una dintre secţiunile principale ale revistei Ctrl-D se dedică design-ului, iar valorile noastre se aseamănă foarte mult cu cele susţinute de către AIGA, ne bucurăm că avem posibilitatea de a facilita accesul publicului român la articole scrise de către profesionişti americani.

Sperăm că articolele selectate vă vor fi de ajutor!

 

On a personal note: Thank you Ric [Richard Grefe, AIGA Executive Director] for your support, it means a lot to us. With the help of people like you, our mission of raising standards might just be a little bit easier.