În Cariere

Ce transformă un intern într-un angajat full-time?

de la intern la angajat

Dacă ești student sau absolvent, probabil că te gândești să te înscrii într-un program de internship sau traineeship, iar acest lucru este mai mult decât indicat, mai ales dacă îți dorești să găsești un job full-time în viitorul apropiat. Veștile sunt bune, căci numărul ofertelor de internship în cadrul companiilor este în continuă creștere.

Conform ghidului de angajare pentru tineri realizat de Hipo.ro, 82% dintre angajatori vor investi până la finalul lui 2016 în programe de internship și trainee pentru tineri cu potențial, iar jumătate dintre aceștia au declarat că vor să recruteze cel puțin 3 interni în companie.

raport-recrutare

 

Un internship poate fi o experiență de neuitat prin care să deprinzi abilități noi, să-ți dai seama ce domeniu te atrage și care te poate aduce mai aproape de jobul dorit.

 

Programul pe care îl vei urma este un fel de “perioadă de probă” în care ai ocazia să arăți cine ești și ce poți să faci. În acest interval de timp se testează compatibilitatea dintre tine, companie și ceilalți angajați.

 

Este important să fii conștient de avantajele pe care le poate aduce un internship carierei tale și nu în ultimul rând, să nu uiți că un astfel de stagiu nu este o joacă. Iar pentru a demonstra angajatorului că meriți să faci parte din echipa sa, în comportamentul tău de la birou trebuie să se regăsească anumite atitudini și caracteristici:

raport-recrutare1


1. Motivație și implicare

Un intern entuziasmat de taskurile sale, care emană întotdeauna energie pozitivă și dă dovadă de motivație pentru a lucra mai mult și mai bine, este tipul de intern căruia cu siguranță i se va propune la finalul stagiului un contract pe o perioadă nedeterminată.

 

Motivația și implicarea sunt trăsăturile pe care 78% dintre angajatori le caută în comportamentul candidaților atunci când își doresc să-și mărească echipa.

 

Așa că nu uita: motivația ta este la fel de importantă pentru un angajator, cât este și pentru tine!

 

2. Asimilarea rapidă a cunoștințelor

 

Capacitatea de a învăța rapid este a doua cea mai căutată caracteristică a unui intern, 68% dintre angajatori semnalând faptul că acest aspect este esențial atunci când își doresc să facă noi angajări.

 

Orice angajator își dorește ca internii săi să înțeleagă încă de la început care este mersul lucrurilor din companie și în ce manieră trebuie să-și îndeplinească sarcinile pentru ca ulterior să poată avea autonomie.

 

Într-o astfel de poziție ești începător și nimeni nu se așteaptă să faci totul perfect. Îți sunt permise unele greșeli, însă nu trebuie să pierzi din vedere faptul că o eroare odată experimentată nu trebuie repetată!

 

3. Proactivitatea

 

Tinerii sunt învățați să exploreze și să descopere singuri, iar acest aspect este foarte apreciat de angajatori. La fel de apreciate sunt și spiritul de inițiativă, cât și capacitatea de a duce task-urile la bun sfârșit.

 

Este important să demonstrezi că poți lua decizii singur, dar și că ești capabil de a cere ajutorul celorlalți atunci când ai nevoie. Intr-un cuvânt, este esențial să fii proactiv!

 

Pentru 60% dintre angajatori proactivitatea este una dintre cele mai importante trăsături pe care ar trebui să le dețină un intern, tocmai pentru faptul că înglobează atât de multe puncte forte.

 

Odată ce vei avea oportunitatea să faci parte dintr-o astfel de experiență, asigură-te că profiți la maximum de ea pentru a trece de la statutul de intern la cel de angajat full-time!


dragos-gheban
Dragoș Gheban
Manager partener la Catalyst Solutions
Cofondator Catalyst Solutions, Dragoș are o experiență de peste 10 ani în Resurse Umane, Employer Branding și Marketing. De-a lungul carierei sale a lucrat atât cu companii locale, cât și multinaționale din diverse industrii: Tehnologie și Telecomunicații, FMGC, Consultanță, domeniul bancar, inginerie, vânzări și BPO. 

 

***

Acest articol face parte din tema lunii septembrie: internshipuri. Vrei să afli mai multe despre cum să te pregăteşti, cum să aplici şi cum să reuşeşti într-un internship? Consultă agenda noastră de subiecte pregătite pe această temă, >>aici.