În Cariere

Cum arată un CV de designer

design carieră

Pentru designeri, a avea un CV creativ este o necesitate. Aptitudinile și talentul unui designer nu trebuie să reiasă doar din conținutul înscris într-un curriculum vitae, ci și din forma acestuia, din modul de utilizare a formelor și culorilor pentru a scoate mesajul în evidență.

Niciun potențial angajator nu va petrece mai mult de treizeci de secunde cu ochii în CV-ul unui candidat. De cele mai multe ori, el își va da seama dintr-o privire dacă respectiva persoană merită sau nu să îi acorde atenție. De aceea este atât de important ca CV-ul vostru să vorbească de la sine, să vă diferențieze și să vă fixeze în memoria celui care îl primește. CV-ul vostru trebuie să vă reprezinte atât ca personalitate, prin formele, fonturile și culorile alese, cât și ca profesioniști, prin stilul de execuție folosit.

Nu există limite în realizarea unui CV creativ, dar există totuși niște reguli și niște direcții de care puteți ține cont. Indiferent de conceptul din spatele CV-ului vostru, delimitați cât mai bine, la nivel vizual, fiecare secțiune a experienței voastre profesionale. Începeți cu aspectele generale și treceți apoi la cele particulare. Nu suprimați conținutul în favoarea aspectului și, mai ales, nu uitați de datele de contact.

În ceea ce privește stilul, CV-urile ultimilor ani respectă tendințele generale din design, cu compoziții diverse de linii și simboluri minimaliste, insigne și bannere, arătând deseori ca niște adevărate infografice. Acestea fiind spuse, iată câteva CV-uri creative, să vă servească drept inspirație:

Gabriel Ghnassiadesign_creat_de_gabriel ghnassiaAna Lourençodesign_creat_de_ana_lourençoErrol Veloso design_creat_de_errol_veloso Alysa Choudridesign_creat_de_alysa_choudriNavdeep Rajdesign_creat_de_navdeep_rajSara Catanzariticv_creat_de_sara_catanzaritiNatasha Hellegouarch cv_creat_de_natasha_hellegouarch Ryan Ecclestoncv_creat_de_ryan_ecclestonMikaila Barbercv_creat_de_mikaila_barberJoshua Fein cv_creat_de_joshua_fein Elsa Semincv_creat_de_elsa_seminAllison Bruntoncv_creat_de_allison_bruntonFabrizio Frascarolocv_creat_de_fabrizio_frascaroloJane Gardnercv_creat_de_jane_gardnerOratio Westcv_creat_de_oratio_westJimmy Raheriarisoacv_creat_de_jimmy_raheriarisoaShaun Manley cv_creat_de_shaun_manley Eiric Shrinercv_creat_de_eiric_shrinerLeonardo Zakourcv_creat_de_leonardo_zakourMarissa Louiecv_creat_de_marissa_louie