În Cariere

De ce este nevoie de un manager de proiect II

Importanta unui project manager

Toate firmele sau proiectele au nevoie de un manager de proiect? Deşi prezenţa unui manager de proiect este utilă în multe forme, aceasta nu este întotdeauna necesară, mai ales dacă în firmă lucrează mulţi designeri cu experienţă.

Cuprins:

Care sunt competenţele managerului de proiect?
Simţul proprietăţii / conducerii
Munca colaborativă
Folosirea ambelor emisfere cerebrale
Posesia de abilităţi de copywriting şi design
Abilitatea de a intermedia
S-a rezolvat problema?

 
Managerii de echipă sunt cei mai utili în firme de dimensiuni medii spre mari, cu cel puţin 25 angajaţi. Rolul managerului de proiect se mai potriveşte bine în echipe de cel puţin trei membri (plus managerul de proiect), în situațiile în care proiectul include foarte multe detalii, multe termene de predare şi comunicare frecventă fie între echipă şi client, fie între membrii echipei.

Managerul de proiect este util şi în cazul echipelor alcătuite din membri cu mai puţin experienţă, care au nevoie de mai multă îndrumare.

În firme mai mici, directorul de creaţie îşi asumă, adeseori,  și rolul de manager de proiect. Dar, uneori, managementul de proiect este ultimul lucru de care ar vrea sau ar trebui să se ocupe directorul de creaţie. În acest caz, managerul de proiect poate elibera directorul de creaţie sau designerul senior de aceste responsabilităţi, astfel încât aceștia să se poată preocupa de calitatea designului, mai degrabă decât de procesul în sine.

De asemenea, un manager de proiect cu experienţă poate ţine locul directorului de studio.

Într-un mediu de lucru organizat ca un studio de mărimi medii spre mari, există, de obicei, doar doi sau trei manageri sau directori de creaţie, iar aceşti oameni au roluri atât de complexe încât le mai rămâne foarte puţin timp sau chiar deloc pentrua oferi îndrumări pe partea de creaţie pe cât necesită un anume proiect.

Un manager de proiect cu vechime, în special unul cu experienţă în design, poate să ajute în această privință. Deşi este, totuşi, nevoie de direcţionare şi susţinere pe partea de creaţie, în special în faza de concepere, managerul de proiect poate oferi suport adițional pentru ca proiectul să îşi îndeplinească obiectivele. Directorul de creaţie poate fi implicat la început, pentru a ajuta la dezvoltarea conceptului, dar odată ce proiectului i-a fost imprimată o direcţie, managerul de proiect poate interveni pentru a menţine proiectul pe direcţia corectă.

.

Care sunt competenţele managerului de proiect?

Firme diferite vor cere competenţe diferite din partea managerului de proiect,  dar unele dintre ele sunt definitorii:

.

  • Simţul proprietăţii / conducerii. La urma urmei, managerul de proiect este persoana care este responsabilă, în cea mai mare parte, de succesul sau eşecul unui proiect. Poate fi o responsabilitate greu de dus, dar simţul proprietăţii este foarte important pentru a imprima proiectului o direcţie. Lucrând cu echipe multidisciplinare, din departamente diferite, cu abilităţi diferite, managerul de proiect trebuie să imprime coeziune echipei şi să îşi asume responsabilitatea pentru succesul muncii depuse. Acest lucru implică şi tenacitate, hotărâre şi încredere – toate acestea fiind caracteristici esenţiale ale unui manager de proiect.

.

  • Munca colaborativă. Deoarece managerul de proiect este nevoit să lucreze cu echipe complexe, multidisciplinare, acesta trebuie să fie capabil să creeze un mediu de lucru bazat pe colaborare. Managerul de proiect trebuie să sudeze competenţele şi stilurile de lucru ale diferiţilor indivizi într-o echipă focusată pe sarcinile şi obiectivele proiectului, mai degrabă decât pe rolul individual pe care îl poartă fiecare în finalizarea cu succes a proiectului.

.

  • Folosirea ambelor emisfere cerebrale. Deoarece managerul de proiect trebuie să găsească echilibrul între detalii şi vederea de ansamblu, acesta trebuie să posede atât abilităţi creative, cât şi o înclinaţie spre cifre şi programe. Cei mai buni manageri de proiect au, de obicei, experienţă efectivă pe partea de creaţie, atât ca şi copywriteri, cât şi ca designeri şi ştiu cum să-și folosească experienţa anterioară pentru a face faţă provocărilor unui proiect. Când se va confrunta cu obstacole, managerul de proiect trebuie să poată îndruma echipa în realizarea unor ajustări sau schimbări care să ia în calcul toate opţiunile. Fiţi creativi, analitici şi tactici.

.

  • Posesia de abilităţi de copywriting şi design (precum şi capacitatea de înțelegere a noțiunilor tehnice). Managerul de proiect nu trebuie să fie neapărat un copywriter sau designer de top, nici programator, producător de firme luminoase sau operator de presă tipografică. Acesta trebuie, totuși, să înţeleagă foarte bine toate rolurile implicate în proces, în special cele ce vizează principalele abilităţi ale membrilor echipei. Experienţa în aceste domenii ajută, chiar şi dacă este minimă. Dacă managerul de proiect nu are cunoştinţe solide de design sau nu poate să comunice eficient, acesta nu va fi în stare să determine măsura în care proiectul şi-a atins obiectivele.

.

  • Abilitatea de a intermedia. Intermedierea este o disciplină de sine stătătoare, dar managerii de proiect ar trebui să aibă o oarecare instruire în acest domeniu. Abilităţile de intermediere includ conducerea şedinţelor, medierea conflictelor, construirea echipelor şi a dinamicii de grup, precum şi facilitarea proceselor creative – toate acestea fiind necesare unui manager de proiect sau unui lider de echipă puternic. Iar un lider de echipă puternic poate instrui și alţi membrii ai echipei, crescând astfel şansele de a produce noi lideri în cadrul firmă.

.

S-a rezolvat problema?

Angajarea unui manager de proiect nu va rezolva toate problemele de management ale firmei. Dar faptul că permiteţi dezvoltarea liderilor în proiectele şi munca firmei voastre va duce la îmbunătăţirea proceselor de muncă şi va încuraja dezvoltarea de noi lideri în cadrul organizaţiei.

Găsirea echipei potrivite, imprimarea unei direcţii adecvate muncii depuse şi gestionarea mediului de lucru, toate acestea în timp ce se menține focusul pe strategia stabilită şi pe  termenele de livrare şi produsele de livrat, toate acestea sunt parte din rolul unui manager de proiect. Este o provocare pentru omul potrivit. Dar dacă găsiţi pe cineva căruia să îi facă plăcere această muncă, puteţi să vă dezvoltaţi afacerea şi să vă îmbunătăţiţi calitatea muncii. Şi poate vă veţi şi distra în tot acest timp.