În Cariere

Lista mea de 13: sfaturi pentru un interviu de succes

13 sfaturi

Dacă sunteți în căutare de job, cu siguranță ați citit deja diferite articole cu informații relevante pentru a vă descurca cât mai bine la un interviu de angajare. Și acest articol este menit să vă ofere sfaturi utile, cu o singură mențiune: toate sfaturile sunt strict din perspectiva mea.

Învață programare, UX design și marketing online direct de la profesioniști, la cursurile Decode Academy din Timișoara. Înscrie-te aici!

De-a lungul anilor am avut ocazia să particip ca angajator la peste 200 de interviuri cu candidați. După acest timp, tot nu am un set de întrebări specifice sau un anume tipar pe care să-l urmăresc (deci cu răspunsuri nu vă pot ajuta…). Încerc să las conversația să curgă, să formez un dialog cu respectiva persoană. Am avut conversații și de 2 ore pornind așa, dar au fost și interviuri care nu au durat nici 5 minute.

Există însă câteva sfaturi cu caracter general pe care aș vrea să vi le ofer, indiferent dacă doriți să fiți designer, developer sau social media manager, pornind de la experiența pe care am acumulat-o de-a lungul timpului.

1. Informează-te atât cu privire la job, cât și la companie

Pentru mulți chestiunea asta e banală, dar am întâlnit suficiente cazuri în care candidatului nu-i era foarte clar unde a venit sau de ce. Asta nu denotă decât dezinteres, ignoranță și lipsă de respect față de timpul persoanei care stă vis-a-vis. Așa că faceți bine și mai citiți o dată anunțul cu pricina, iar câteva minute pe Google cu siguranță vă vor informa și despre companie.

2. Ai grijă de prezența ta online

Exact așa cum un candidat bun va căuta informații despre companie (vezi sfatul nr. 1), la fel va face și un angajator căruia îi pasă cu cine urmează să se asocieze.

Un profil LinkedIn îngrijit (adică nu cu 2 texte, fără poză de profil și cu 3 conexiuni) este, cred eu, vital în ziua de azi. Iar Facebook – sau oricare altă rețea socială cu caracter personal – are foarte multe setări care permit restricționarea accesului pentru anumite tipuri de conținut, pe care vă invit să le folosiți. Nu vreți să știți ce ciudățenii am găsit la unii…

3. Fii pregătit cu materialele de care ai nevoie

Nu plecați de acasă fără să aveți o copie a CV-ului cu voi, portofoliul imprimat ori pe stick/laptop sau ce vă e la îndemână și are sens pentru interviu în cea mai simplă formă posibilă (clar cineva care candidează la un post de developer nu va veni cu foi de cod imprimate). Șansele sunt să nu fie nevoie, dar niciodată nu se știe.

Am avut situații în care am petrecut 20 de minute încercând să ne dăm seama de ce laptopul persoanei respective nu se conecta la rețeaua noastră, dar avea nevoie de internet și laptopul propriu pentru a ne arăta nu știu ce demo. Și nu, nu am avut un al doilea interviu.

4. Dacă nu ești sigur de adresă, află în prealabil

Probabil vi se pare ciudat să includ un asemenea sfat, dar pe cât de simplu poate să pară, pe atât de ciudată poate să devină situația. Adică nu reprezintă neapărat un avantaj dacă înainte cu câteva minute de interviu, candidatul respectiv sună de 2-3 ori pentru că nu găsește adresa biroului, mai ales când în anunț se cere „persoană descurcăreață, atentă la detalii, proactivă… ”. Prin urmare, vă rog mult: uitați-vă pe o hartă unde exact trebuie să ajungeți. Iar dacă nu sunteți siguri, dați o fugă până acolo înainte, trimiteți un e-mail în prealabil sau faceți orice vă ajută să evitați o astfel de situație dezastruoasă.

5. Fii punctual – dar nu cu mult mai devreme

Cum suntem companii mici, avem și birourile organizate în funcție de nevoile noastre (ca, de altfel, majoritatea companiilor mici) – ceea ce înseamnă că nu avem neapărat săli de așteptare dedicate. Astfel, invit mereu potențialii candidați la ora la care estimez că putem și începe. Să vină cineva cu 15-20 de minute mai devreme nu mă ajută absolut deloc. Sunt în regulă 5 minute în avans, probabil și 7, dar orice depășește aceste câteva minute pentru mine e prea mult.

6. Zâmbește, dar nu fără motiv

În mai toate articolele cu sfaturi de genul ăsta este prezent îndemnul: „zâmbește!”. Cred că mulți dintre cei cu care am discutat au citit acest îndemn și l-au pus în practică (cu preponderență domnișoarele). Și nu vă mint, au fost momente de-a dreptul stânjenitoare fiindcă nu înțelegeam de ce zâmbește de vreme ce încă n-am întrebat nimic (poate aveam ceva între dinți, poate i s-a părut numele meu ciudat, poate și-a amintit vreo glumă, nu știu). Așadar, sfatul meu e să nu zâmbiți, doar așa, din reflex – încercați să aveți și voi reacții cât se poate de naturale și… „omenești”.

7. Nu-l vorbi niciodată de rău pe fostul angajator

Dacă următorul interviu l-ați avea cu mine, vă pot spune că voi încerca multe, voi insinua lucruri, vă voi forța să recunoașteți ceva negativ, orice din experiențele profesionale trecute – așa cum am făcut de nenumărate ori în trecut.

Bineînțeles că motivul esențial este de a înțelege de ce s-a încheiat colaborarea precedentă dar, de asemenea, încerc să aflu dacă aveți simțul loialității (care nu ține doar de cine vă plătește).

Sfatul meu este să nu cedați, oricât de prieten sau înțelegător aș părea.

8. Nu fi prea dornic, e ok să nu știi

Mă bucur mereu când am în fața mea o persoană optimistă, plină de energie, pregătită să își însușească cunoștințe noi. Dar și aici se poate cădea foarte ușor în extrema mai puțin constructivă, când indiferent care ar fi întrebarea mea despre vreo competență anume a respectivei persoane, primesc răspunsuri de genul: „Normal că știu, chiar dacă n-am făcut efectiv asta” sau „Păi învăț, în câteva zile s-a rezolvat!”. Mă impresionează și apreciez mai mult persoana care este în măsură să își cunoască punctele forte, dar și cele slabe, așa că vă sfătuiesc să nu fiți prea dornici – din când în când e în regulă să nu știi ceva.

9. De ce ai zice că nu e prima ta opțiune?!

Și acest sfat s-ar încadra la chestiunile de „bun simț”. Am fost pus în fața unor răspunsuri la întrebarea: „Dacă ar fi să începi cu noi, de când ai putea?”, care îmi comunicau: „Păi încă mai aștept să aflu răspunsul de la jobul pe care de fapt îl vreau, așa că nu știu… ”. Apreciez sinceritatea, dar cu ce folos? Orice șanse ar fi avut, brusc au dispărut – până la urmă fiecare angajator își dorește să fie prima opțiune, nu? Deci, încercați să ocoliți astfel de răspunsuri, chiar dacă așa gândiți – vă veți păstra mai multe opțiuni deschise pentru cazul în care acel job de vis totuși nu vă iese.

10. Întreabă orice nu e clar despre job, dar și ce te interesează despre companie

Punctul acesta e direct legat chiar de primul sfat de pe această listă – „Informează-te […]”. Nu am o problemă să explic anumite aspecte ale unui anunț de angajare, mai ales când știu că unele enunțuri le-am formulat destul de vag, dar pentru asta trebuie să puneți întrebări punctuale despre ce ar însemna responsabilitățile voastre etc.

Candidații buni cu care am discutat până acum au reușit să transforme aceste întrebări în metode de a-și prezenta calitățile încă o dată fără a părea agasanți (de exemplu: „Cerința x se referă la y? Întreb asta fiindcă până acum am dobândit experiența în y, dar nu eram sigur dacă x-ul vostru e același lucru…)”.

De asemenea, să întrebați despre lucruri specifice despre companie, mai ales când e vorba de o companie mică, arată interlocutorului că vă interesează și că v-ați făcut timp să vă informați.

11. Dacă prima ta întrebare este despre concediu…

… probabil va fi și ultima de interes pentru mine. Nu mă deranjează absolut deloc să povestesc despre concedii, condiții de lucru și beneficiile pe care le acordăm (ba chiar sunt foarte mândru de ceea ce reușim să oferim în direcția asta), dar îmi vine greu să cred că din absolut tot ce ar fi de știut despre un potențial nou job, lucrul cel mai presant este „cât timp pe an scap de voi?”.

Prin urmare, sfatul meu este să evitați să începeți cu o întrebare legată de concediu, indiferent de cât de imperios e aspectul ăsta pentru voi.

12. Cunoaște-ți valoarea

Pe la finalul interviului obișnuiesc să întreb: „Și care ar fi așteptările tale financiare?”. Majoritatea lumii încearcă să evite un răspuns clar, considerând că și-ar crea un dezavantaj dacă ar spune o sumă prea mică pe care nu o mai pot apoi negocia sau o sumă prea mare care îi face să pară prea lacomi.

Îmi dau seama că acest punct este pentru foarte mulți cel mai dificil – de aceea va urma un alt articol care va trata această problemă mai pe larg. Dar până atunci, vă sfătuiesc să porniți de la cât ați câștigat până acum (sau care e suma pe care o considerați necesară pentru un trai decent) la care să adăugați 10-15%.

Cheia este însă în a menține o „ușiță” de negociere în forma perioadei de probă, care de obicei este de 3 luni. Astfel, un răspuns bun ar putea fi: „Consider că suma x ar fi suficientă pentru perioada de probă, cu mențiunea că în această perioadă să putem discuta salariul final. Asta îmi va da șansa și mie să vă demonstrez că sunt candidatul potrivit pentru poziția aceasta”.

13. Rămâi în contact

Nu înțeleg de ce lumea nu face asta în mod constant, cum reprezintă un efort atât de mic. Un scurt e-mail de „mersi de timp, dacă e nevoie de informații sunt aici” cu siguranță nu vă poate strica șansele. În schimb, atunci când sunt mulți candidați calificați, orice puteți face pentru a vă menține în topul preferințelor e, evident, un ajutor.

Dacă în timpul interviului s-a discutat vreun subiect care a rămas fără răspuns, aveți ocazia perfectă pentru a rămâne în contact fără a părea intrusivi, așa că nu o irosiți.

Sfatul meu este să încercați să vă generați o astfel de oportunitate, indiferent de cât de ciudat vi s-ar părea.

***

Cam acestea ar fi ale mele 13 sfaturi pentru succesul unui interviu de job de angajare. Cum acestea vin mai degrabă din experiența proprie, e posibil ca regulile și cerințele să fie foarte diferite la o companie mare sau o multinațională (nu știu, n-am lucrat niciodată într-una…). Sper să vă fie de folos!

Și dacă cumva aveți șansa să le puneți și în practică, aș aprecia un feedback printr-un comentariu mai jos.