În Cariere

Scrisoare deschisă către viitorul tânăr de carieră

books-927394_1280

Absolventul zilei de azi se află pus în faţa a numeroase alegeri pentru cariera sa. Una dintre principalele dileme este aceea de a rămâne în ţară sau îmbrăţişa o carieră în străinătate.

Din dorinţa de a inspira şi ghida această decizie în direcţia potrivită, echipa Ctrl-D a invitat o serie de tineri specialişti cu o carieră deja formată în ţară sau în străinătate, pentru a împărtaşi din experienţele lor. Iniţiativa s-a conturat în jurul unei conferinţe dedicate studenţilor şi juniorilor – Carieră în Ctrl – care va avea loc în data de 13 noiembrie 2015. Mai jos, o invitaţie deschisă către toţi cei aflaţi la început de drum, care vor să ia parte la un nou mod de a aborda calea spre o carieră de succes.


 

Salut! Ne-am gândit la tine. Ştim că eşti prins cu gânduri mari legate de ziua de mâine şi de viitorul tău în general. Ştim că eşti în căutare de repere şi bune practici pentru a-ţi ghida năzuinţele în carieră. Vrem să îţi spunem ceva. Din fericire, nu există o reţetă universal valabilă pentru a-ţi forma o carieră de succes. Acest lucru ar scoate probabil specialişti traşi la indigo, iar lumea ar fi mai săracă în idei şi proiecte curajoase.

Însă pe drumul de la teorie la practică ştim că apar o sumedenie de întrebări şi dileme. Cum îmi formez experienţa? Ce activităţi mă ajută să îmi dezvolt cunoştinţele? Unde este mai indicat să mă formez ca specialist – în ţară sau în străinătate? Răspunsurile şi îndrumările realiste primite pentru aceste întrebări fac diferenţa între frustrare şi împlinire, în parcurgerea etapelor spre cariera pe care ţi-o doreşti. Cunoaştem asta şi am venit să îţi oferim o mână de ajutor. Sau mai bine spus, o invitaţie la a descoperi ce au de spus tineri, aşa ca tine, trecuţi prin aceleaşi dileme, şi formaţi ca specialişti atât în ţară cât şi în străinătate.

Nu vei primi lecţii despre cum trebuie să îţi ghidezi viitoarea carieră. Dar îţi vom împărtăşi din lecţiile învăţate de aceşti tineri în etapele formării personale şi profesionale. Nu îţi vom oferi bune practici despre cum trebuie abordate anumite oportunităţi, dar îţi vom povesti despre cum tineri ca tine au transformat oportunităţile întâlnite în salturi profesionale. Nu îţi vom spune unde este mai bine să îţi formezi viitoarea carieră – în ţara sau în afară – dar îţi vom prezenta poveşti ale tinerilor care au avut succes pe ambele planuri. De ce? Pentru ca tu să poţi asimila aceste experienţe reale, să le treci prin filtrul propriu, iar la final de zi, să te simţi mai încrezător şi în control asupra viitoarelor tale decizii. Aşadar, te aşteptăm la Carieră în Ctrl!