Modelele de dulapuri frigorifice din inox fac parte dintre acele echipamente profesionale care servesc la răcirea și depozitarea ulterioară a alimentelor și băuturilor.
Utilizarea corectă a aparatului trebuie să se bazeze pe temperatura ambientală optimă.
Fiecare regim de temperatură va depinde de modelul de echipament selectat. De fapt, acesta va fi principalul criteriu de alegere.
Tipuri de dulapuri reci profesionale
Dulapurile frigorifice cu temperatura medie sunt la mare căutare. Scopul lor principal este de a păstra produsele în intervalul de temperatură de la -2 la +8 grade Celsius.
Un astfel de tip de dulapuri este utilizat în principal la unitățile de servicii alimentare, precum și în magazine și supermarketuri. Pentru pavilioanele comerciale, de regulă, se aleg modele prezentate sub formă de vitrină. Ușa transparentă este folosită pentru a prezenta produsele clienților.
Echipamentele cu temperatura joasă medie pot răci alimente și băuturi dinamic sau static.
O caracteristică a dispozitivelor cu răcire statică, este imposibilitatea de a schimba locația rafturilor. Producătorul recomandă instalarea rafturilor în deplină conformitate cu capacitățile modelului. Deplasarea în înălțime perturbă serios procesul de evaporare.
Dulapurile frigorifice ventilate sunt dispozitive frigorifice profesionale care pot menține temperatura într-un anumit interval tot timpul. Poți deschide ușa cât vrei, clima din interior nu se va schimba prea mult. Rafturile din aceste dulapuri pot fi mutate sau chiar îndepărtate cu totul.
Cele mai populare modele de dulapuri frigorifice din inox
Cel mai atractiv tip de dulap frigorific profesional rămâne cel cu uși glisante. Sunt utilizate pe scară largă atât în magazinele de vânzare cu amănuntul, cât și în bucătăriile restaurantelor, barurilor, cafenelelor și altor unități de catering.
Acest tip de dispozitiv este cel mai ergonomic și mai convenabil. Dulapul glisant permite nu numai să se economisească spațiu semnificativ, ci și să economisiți energie electrică datorită designului acestuia.
Dulapurile frigorifice moderne au de obicei facilitatea de a răci diferit anumite secțiuni. Numărul lor, în funcție de model, poate varia de la două până la patru sau cinci zone. Așadar, dispozitivele fac posibilă setarea propriei temperaturi în fiecare dintre secțiuni.
Acest tip de echipament profesional este perfect pentru depozitarea diverselor mărfuri ce se comercializează. Deci, principalul lucru de luat în considerare atunci când alegi un dulap frigorific este specificul afacerii.
În unitățile de catering, restaurante, cafenele, baruri, în zonele de producție și de vânzări ale supermarketurilor și micilor magazine, farmacii și spitale, ar trebui să existe măcar un dulap frigorific de temperatură medie.
Acestea pot fi dulapuri frigorifice pentru depozitarea băuturilor, dulapuri frigorifice pentru depozitarea produselor alimentare și, de asemenea, pentru depozitarea produselor farmaceutice.
Dulapurile frigorifice nu trebuie confundate cu o cameră de refrigerare sau congelare, datorită faptului că o cameră de răcire este o structură sub forma unei instalații separate, care este răcită de o unitate frigorifică de mari dimensiuni.
Unul dintre cele mai populare tipuri de dulapuri frigorifice este modelul cu ușă de sticlă, care este folosit pentru răcirea și afișarea sucurilor, berii, băuturilor răcoritoare și altor băuturi. Pentru că în aceste dulapuri ușa este din sticlă transparentă, se afișează perfect produsele și oferă clienților posibilitatea de a se orienta mai ușor în gama variată de produse prezentate.
Restul dulapurilor frigorifice sunt realizate cu uși mate și sunt folosite pentru depozitarea cărnii, peștelui, lactatelor și produselor finite, precum și a anumitor medicamente.
Intră pe tcromania.com pentru a alege de acolo modelele de dulapuri frigorifice din inox de care ai nevoie în unitatea ta!