În Editorial

5 ani de Ctrl-D, împreună

850x320

În 13 martie 2011, Ctrl-D pornea la drum ca blog colectiv al angajaților din trei companii cu profil diferit: design, web development și publicitate. Misiunea, încă de pe atunci, a fost aceea de a educa, informa, promova și implica oameni cu interese şi pasiuni din aceste domenii. 5 ani mai târziu, viziunea noastră a rămas aceeași, iar acum este susținută de forțe proaspete venite din proiecte noi și planuri curajoase pentru viitor. După 5 ani de existență, Ctrl-D are adunate 5 capitole frumoase din povestea acestui proiect.

Capitolul 1: Comunitatea

Dincolo de statutul formal, de asociație, Ctrl-D este o comunitate: co­mu­nitatea tuturor celor pasionați de aceste domenii, care caută să învețe în fiecare zi ceva nou, să se perfecționeze, să se inspire, să relaționeze unii cu alții.

În prezent, comunitatea Ctrl-D adună laolaltă 72 de autori (designeri, developeri, oameni de comunicare, freelanceri, angajați, angajatori, antreprenori, profesori), peste 22.000 de fani activi pe Facebook , peste 12.000 de cititori lunar și toți cei interesați de educație continuă în design, development și digital.

 

Capitolul 2: Interfața

Lansat cu o interfață tipică de blog care cuprinsese, în poziție centrală, lista celor mai recente articole publicate, Ctrl-D a făcut în decembrie 2011 trecerea către un design mai reprezentativ pentru nou-asumatul său statut, de revistă digitală. În prim-plan a apărut un meniu organizat în mai diversificat de categorii, iar culorile sprințare au fost lăsate la o parte în favoarea unui design mai “la costum”.

În septembrie 2015, Ctrl-D a trecut printr-o nouă transformare, mai complexă, în pregătirea intrării în scenă a noilor platforme Ctrl-D Joburi și Ctrl-D Evenimente.

Aspectul actual este menit să facă mai ușor de accesat conținutul care deja cunoaște un volum considerabil, cât și să pună în evidență noile direcții Ctrl-D – centralizarea oportunităților de lucru pentru cei aflați la început de drum  în design, development și digital, precum și promovarea celor mai relevante evenimente din industrie.

 

Capitolul 3: Resursele online

Pornind de la dorința de a genera, culege și oferi resurse teoretice și practice de calitate și utile, Ctrl-D a adunat în cei 5 ani peste 800 de articole – studii de caz, tutoriale, articole de inspirație, recomandări pentru carieră și interviuri cu influențatori din cele trei domenii-țintă.

Odată cu relansarea Ctrl-D din septembrie 2015, platforma a fost completată cu noi secțiuni dedicate celor interesați de dezvoltarea profesională – Ctrl-D Joburi – și de oportunitățile de networking – Ctrl-D Evenimente.

Rolul Ctrl-D Joburi este acela de a centraliza și promova oportunitățile de internshipuri și posturi entry-level în rândul tinerilor, precum și acela de a oferi companiilor acces la o comunitate nișată de potențiali candidați, cu pregătire și interese în design, development sau digital.

Prin Ctrl-D Evenimente am dorit să păstrăm la curent comunitatea digitală cu cele mai importante, relevante și utile activități din domeniu, de la conferințe și workshopuri până la traininguri și meetup-uri de nișă din România.

 

Capitolul 4: Proiectele offline

Deși în primul an de activitate, eforturile Ctrl-D se îndreptaseră exclusiv către mediul online, din 2012 am început procesul de extindere a activităților și în mediul offline, prin organizarea unei serii de evenimente educaționale. Scopul evenimentelor a fost acela de a oferi noțiuni metodologice și practice de la specialiști din domeniu, de a încuraja interacțiunea și colaborarea.

De atunci și până în prezent, am cumulat peste 15 evenimente organizate sub egida Ctrl-D: traininguri și workshopuri, întâlnirile lunare ”Din culise” și o conferință dedicată celor aflați la început de drum profesional, centrată pe alegerea unei cariere în țară sau în străinătate: Carieră în Ctrl.
La capitolul planuri de viitor, anul 2016 va aduce, sperăm noi, multe suprize plăcute pentru cei interesați de evenimentele offline organizate de Ctrl-D. Extindem paleta tematică a conferințelor noastre cu un nou eveniment, de această dată orientat spre educație: conferința Educație în Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educație, organizată de Ctrl-D și Estudent în parteneriat cu Vlog-ul de Marți, care va avea loc în 8 aprilie 2016 la Timișoara și la care vă invităm cu drag.

 

Capitolul 5: Echipa

Ctrl-D a fost și va rămâne rezultatul frumos al unui efort colectiv, iar punctul de plecare l-a reprezentat în tot acest timp echipa proiectului. Cei care l-au gândit, cei care l-au făcut să se întâmple, cei care l-au crescut și cei care îl dezvoltă în continuare pentru a promova prin resurse online și offline cât mai relevante, educația continuă.

La mulţi ani în Ctrl!