În Inspirație

Zece artişti şi specialişti pe care să îi urmăreşti în 2017

Internetul este plin de oameni fascinanți care își împărtășesc creațiile și opiniile cu cei din jur. Urmărindu-le blogurile și conturile de social media, poți găsi zilnic recomandări, idei și noutăți din domeniu. Am selectat 10 astfel de persoane care se remarcă prin activitatea desfășurată și prezentată online. Cunoaște-i mai bine, în cele ce urmează.

 

Marketeri, designeri, bloggeri și artiști, cei 10 fac parte din grupul celor mai influente persoane din domeniul lor.

Fiecare postează conținut regulat pe diferite canale, având o comunitate activă de fani în jurul lor. Descoperă-i pe fiecare în parte, în cele ce urmează.

 

Stefan Sagmeister

stefan5

Stefan Sagmeister a fost votat în revista Computer Arts drept cel mai influent designer grafic din ultimii 20 de ani.

Lucrările sale îndrăznețe includ coperți de albume, postere, cărți și, recent, filme. Pe lângă proiectele personale, Stefan conduce Sagmeister & Walsh, o firmă de design full-service din New York.

Pentru a vedea lumea prin ochii lui, urmărește-i contul de Instagram, unde postează video-uri și lucrări realizate în călătoriile sale. În ultimii 10 ani, a susținut și 4 discursuri TED, pe care le găsești aici.

 

Jessica Walsh

interview-jessica-walsh-sagmeister-walsh-graphic-design-designboom-05

Jessica Walsh a fost angajată de Sagmeister la 23 de ani și în 2 ani a ajuns partener în cadrul firmei sale. Sagmeister, Inc. a devenit Sagmeister & Walsh, iar cei doi au început să lucreze pentru branduri ca HBO, Levi’s și The New York Times.

Designer grafic de meserie, Jessica își împarte timpul între munca din cadrul agenției și cea de profesor, predând designul în cadrul School of Visual Arts din New York.

Pe contul ei de Instagram găsești creații personale și proiecte din cadrul agenției, alături de o comunitate de peste 268.000 de fani.

 

Debbie Millman

debbieee

Debbie Millman a fost numită unul dintre cei mai influenți designeri din prezent de Graphic Design USA.

Activează în domeniu de peste 30 de ani, timp în care a lucrat cu sute de branduri și a fondat un masterat de Branding la The School of Visual Arts.

Cu toate acestea, Debbie este cea mai cunoscută pentru Design Matters, primul și cel mai lung podcast de design, pe care l-a creat în 2005. În prezent conține peste 300 de interviuri cu creativi din lumea întreagă, printre care și Stefan Sagmeister & Jessica Walsh.

Pe lângă podcast-ul actualizat cu regularitate, Debbie poate fi găsită și pe Twitter.

 

Alex Trochut

alex tr

Alex Trochut este un designer grafic și ilustrator spaniol, cunoscut în lumea întreagă pentru creațiile sale.

Printre clienții săi întâlnim branduri cunoscute – Coca Cola, Nike, MTV -, trupe consacrate – The Rolling Stones, Arctic Monkeys, Arcade Fire -și publicații ca The New York Times și Vanity Fair.

Urmărește-i arta pe Instagram și află mai multe despre el pe blogul său.

 

Austin Kleon

Austin K

Austin Kleon este un artist și scriitor american, cunoscut pentru cărțile sale ilustrate: Steal Like an Artist, Show Your Work! și Newspaper Blackout.

Pe blogul său găsești postări despre creativitate & inspirație în era digitală și sfaturi practice despre cum să-ți împărtășești creațiile cu cei din jur, pentru a reuși în cariera de artist.

Cărțile și articolele sale sunt o adevărată sursă de inspirație pentru toți cei care caută să facă ceva creativ, fie pe plan personal sau profesional.

 

Maria Popova

Brain_Pickings_Clips_150_1024x1024

Maria Popova este mintea din spatele BrainPickings, un blog interdisciplinar în care scrie despre artă, știință, psihologie, design, filosofie, istorie, literatură și domenii conexe.

Găsind puncte comune între domenii și ramuri, uneori foarte diferite, Maria caută în esență răspunsuri la întrebarea: „cum poți trăi și avea o viață bună?”

În această căutare i s-au alăturat milioane de fani, care îi citesc blogul zilnic. Poți face parte din comunitatea lor intrând pe BrainPickings și poți afla mai multe vești de la Maria pe contul ei de Twitter.

 

Neil Patel

neil_patel

Neil Patel și-a început activitatea în online la doar 15 ani. De atunci și până în prezent a devenit unul dintre cei mai influenți marketeri online din lume, fondând pe parcurs afaceri de succes precum, CrazyEgg, Quick Sprout și KISSmetrics.

Neil oferă o mulțime de informații prin intermediul blogului său, unde postează regulat articole detaliate despre marketingul digital și mediul online.

Alături de conținutul scris, vei găsi și un podcast care în prezent numără 140+ de episoade. În cadrul său, Neil și Eric Siu, împărtășesc experiențe și lecții învățate de-a lungul timpului despre marketingul online și antreprenoriat.

 

Ann Handley

Ann

Ann Handley este Chief Content Officer la MarketingProfs, o companie cu scop educativ pentru marketeri, și autoarea mai multor cărți despre content marketing, printre care bestseller-ul Everybody Writes.

Cunoștințele ei despre social media și crearea de conținut sunt utile oricărui marketer care vrea să-și îmbănătățească scrisul și strategia de conținut.

Poți să-i citești articolele pe MarketingProfs & blogul personal și o poți urmări pe contul de Twitter.

 

Oli Gardner

Oli

Oli Gardner este co-fondatorul companiei Unbounce și totodată unul dintre cei mai influenți experți de CRO din lume.

De mult ori afirmă că a văzut mai multe landing page-uri decât oricine de pe planetă, afirmație care se reflectă în conținutul pe care îl scrie. Articolele sale analizează în cel mai mic detaliu toate aspectele legate de landing page-uri și de conversii, oferind exemple și bune practici.

Poți citi o parte dintre ele aici, consultând de asemenea și secțiunea de resurse de pe site-ul Unbounce.

În plus, Oli are și un cont de Twitter, unde postează regulat.

 

Jeff Bullas

Jeff

Jeff Bullas este un nume cunoscut în content marketing și social media. În 2015, a fost votat cel mai influent content marketer, iar în 2016, cel mai influent marketer digital.

Antreprenorul scrie pe site-ul său despre strategii de conținut & tactici eficiente în mediul digital și vorbește la conferințe din lumea întreagă

Este, de asemenea, foarte activ pe Twitter, unde se apropie de 500.000 de urmăritori.