În Inspirație

10 resurse gratuite pentru a-ţi îmbunătăţi conținutul vizual

Un conținut care include elemente vizuale captează atenția. Probabilitatea ca acesta să fie citit crește cu 80%, iar cea de a fi reținut cu 65%. Statistici de acest fel demonstrează ceea ce știm deja, și anume: conținutul vizual de calitate este indispensabil. Însă pentru a obține o grafică de calitate, avem nevoie de resurse, iar în această direcție, am selectat 10 resurse gratuite pe care te invităm să le explorezi. 

Canva

Canva logoF

Fie că lucrezi la propria afacere online, promovezi un produs pe Facebook sau creezi un banner pentru site-ul unui client, vei avea nevoie, la un moment dat, de resurse grafice. Iar dacă nu ești inițiat în Photoshop și nu ai bugetul necesar pentru a angaja un designer, poți întâmpina dificultăți. Aici Canva te poate ajuta. Canva este un studio online de design grafic, care permite utilizatorilor – cu minime abilități în design – să creeze o grafică elegantă, prin câteva click-uri.

Platforma include și varianta plătită, Canva for Work, care îți permite să creezi elementele vizuale necesare identității brandului tău, inclusiv prezentări și grafice personalizate. Vezi mai jos o scurtă introducere în Canva, realizată de echipa lor.  

Infogr.am

Infogr.am logoF

Dacă vrei să creezi un infografic interactiv – nu doar vizualuri simpliste – aruncă o privire peste acest tool de design online. Cu ajutorul său, poți adăuga cu ușurință grafice, hărți, text și video-uri, fără a avea competențe într-un program de design avansat. Infogr.am dispune și de butoane care te lasă să-ți distribui creația pe rețelele de socializare, aflate chiar în infografic.

Este un instrument util, mai ales dacă dorești să creezi și să distribui un infografic, rapid. Rapid este și filmulețul lor introductiv, care poate fi văzut, mai jos.

PicMonkey

Mockerie logoF

PicMonkey este unul dintre cele mai bune programe de editat fotografii online. Poți încărca imagini de oriunde și le poți edita folosind caracteristici și filtre unice în online. Vei obține rezultate asemănătoare utilizând Photoshop / Illustrator, dar pentru cei care nu sunt familiarizați cu softurile de la Adobe, PicMonkey este o alternativă utilă. Canalul de tutoriale de la PicMonkey poate fi văzut aici.  

Google chart tools (data visualisation)

Google Charts logo

Instrumentele Google Charts sunt utile, ușor de utilizat și gratuite. Poți alege dintr-o varietate de diagrame și ai posibilitatea de a configura un set extins de opțiuni pentru a le potrivi cu aspectul site-ului tău. Prin sincronizarea datelor în timp real, Google Charts devine un generator de infografice pe care te poți baza.

Pictaculous

Pictaculous logoF

Paleta de culori este unul dintre cele mai importante elemente de web design. Ideal, imaginile, graficele și culorile fontului ales, te ajută să-ți transmiți mesajul și poate chiar să obții mai multe conversii. Însă de multe ori este dificil să găsești nuanța exactă din fotografia pe care vrei să o folosești, moment în care Pictaculous îți vine în ajutor. Încarcă o fotografie și vei obține instantaneu recomandări pentru culorile potrivite spre folosire. Vei obține inclusiv codurile HEX.

Awesome Screenshot

Awesome Screenshots logoF

Ai folosit vreodată 20 de programe diferite pentru a decupa, edita și adnota screenshot-uri? Awesome Screenshot, o extensie pentru Firefox și Chrome, reduce numărul de programe la unul singur și te ajută să faci screenshot-uri cu ușurință pe web, editându-le direct în browser.

Mockerie

Mockerie1 logoF

Mockerie este un sistem interactiv care îți permite să vezi cum arată pagina ta web pe o gamă largă de dispozitive și dimensiuni de ecran. Copiază URL-ul site-ului tău și îl poți vedea transpus pe mai multe dispozitive.

Google Fonts

Google Fonts logoF

Google Fonts îți oferă sute de fonturi gratuite și optimizate pentru web. Fonturile sunt Open Source și pot fi folosite în orice scop, chiar și comercial. Iar dacă îți place un font, dar crezi că ar avea nevoie de mici ajustări, ai libertatea de a le modifica după propria estetică.

PSDDD

PSDDD logoF

Dribbble este una dintre cele mai populare comunități de design de pe Web, în cadrul căreia mulți designeri postează resurse gratuite, precum butoane, template-uri etc. Însă aceste resurse nu sunt sortate / validate de un ochi profesionist, fapt pentru care PSDDD a fost bine primit. PSDDD a fost creat pentru a descoperi cele mai bune resurse de design de pe Dribbble. Fiecare resursă de pe site este gratuită și este selectată individual, pentru a asigura calitatea și utilitatea sa.

Find Icons

Find Icons logoF

Find Icons este cea mai mare bază de date cu pictograme din lume. Site-ul este gratuit și dispune de un sistem de filtrare și de potrivirea a rezultatelor avansat, care te ajută în a obține o pictogramă pentru fiecare sarcină de design aflată în to-do-ul zilei.

Completați cele 10 resurse de conținut vizual cu încă 15 resurse pentru imagini de calitate.

***

Conținutul vizual relvant contribuie la citirea și reținerea mesajului pe care vrei să-l transmiți. Utilizat în mod corect, acesta atrage mai mulți fani, cititori, followeri și potențiali clienți. Iar dacă conținutul este suveran, atunci merită, cel puțin, îmbrăcat ca atare.