În Inspirație

8 reclame de Crăciun care s-au făcut remarcate în 2013

Santa Claus

Pentru mulți, spiritul Crăciunului începe odată cu prima apariție a reclamei emblematice de la Coca-Cola, care anunță că „Holidays are coming”. Și pe bună dreptate, căci spoturile publicitare realizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă sunt o rupere de ritm binevenită în traiectoria rectilinie a mesajelor publicitare.

Există două categorii mari de reclame de Crăciun: reclame care merg pe umor și reclame care merg pe emoție. Dacă cele din prima categorie sunt mereu surprinzătoare, îndrăznețe și nonconformiste, acelea care merg pe emoție reiterează componente cu care publicul este familiar și pe care le apreciază: relația cu familia, momente din copilărie, personaje din povești cunoscute, elemente de basm și fantezie sau personaje de desene animate.

Am selectat și noi opt astfel de reclame de anul acesta, care să ne ajute să intrăm, încet-încet, în atmosfera de sărbătoare.

Apple

Reclama celor de la Apple urmează calea emoțională, iar finalul neașteptat, în care produsul devine din personaj negativ un adevărat erou, dă tot farmecul spotului.

John Lewis

Cei de la John Lewis au spus „pas” efectelor speciale și au creat o reclamă care amintește de desenele Disney clasice, atât ca atmosferă și personaje, cât și ca execuție. O reclamă sensibilă și emoționantă, pentru nostalgici. Iar dacă vreți să vedeți cum a fost realizată, puteți urmări acest clip.

Marks&Spencer

Marks&Spencer au construit un „portpuriu” de basm, combinând elemente și personaje din două povești foarte cunoscute („Alice în Țara Minunilor” și „Vrăjitorul din Oz”), pe care le plasează într-un cadru contemporan.

NBA

Ce fac cinci baschetbaliști cuprinși de spiritul Crăciunului? Vedeți în spotul NBA de mai jos, care nu este atât amuzant, cât surprinzător ca execuție. O demonstrație din seria „Puteți încerca asta acasă”.

Kmart

Dacă v-ați săturat de reclamele clasice de Crăciun, Kmart și al lor „Show your Joe” s-ar putea să fie ceea ce căutați. Nu este chiar ceea ce te aștepți de la un spot publicitar de sezon, chiar dacă melodia de pe „coloana sonoră” este adecvată sărbătorilor de iarnă. :)

Harvey Nichols

Cei de la Harvey Nichols surprind și ei printr-o abordare foarte diferită a spiritului Crăciunului. Până la urmă, tot generozitate e și cea îndreptată către propria persoană, nu?

Kohl

Și reclama de la Kohl surprinde cu un final neașteptat, de data asta însă unul emoționant, care promovează valorile clasice ale Crăciunului.

WestJet

Am păstrat pentru final materialul creat de WestJet, care nu este o reclamă în adevăratul sens al cuvântului, ci un fel de how it’s made al unei campanii frumos gândite și executate.

Sursă imagine: Shutterstock