În Inspirație

9 podcasturi de marketing din care ai ce învăţa

podcast-marketing

Ritmul în care lucrurile se schimbă face destul de dificilă viața multor marketeri. Pentru a rămâne la zi cu trendurile din industrie, cu bunele practici și exemplele de succes, un obicei sănătos este să urmărești o serie de podcasturi specializate.

Însă pentru că numărul podcasturilor de marketing poate fi intimidant, am selectat în continuare pentru voi, o parte dintre cele mai bune, care bifează cât mai multe aspecte importante pentru zona de marketing.

HBR Idea Cast

Harvard Business Review ar trebui să existe în bookmark-urile fiecărui marketer, pentru a obține, dincolo de sfaturile valoroase, acel bun simț legat de ce înseamnă, mai exact, o comunicare eficientă.

Însă, dacă timpul nu permite să citim zi de zi câte un articol de 2000+ caractere, podcastul IdeaCast este următorul lucru bun pe care îl putem face pentru know-how-ul nostru. Gazda podcastului este editorul HBR, Sarah Green, care stă de vorbă cu titani din lumea afacerilor – spre exemplu, chiar cu Eric Schmidt, CEO Google. Este unul dintre cele mai informative și educative podcasturi.

Call to Action

Un podcast semnat Unbounce – una din companiile noastre preferate în materie de bune practici în marketing.

În fiecare joi apare un nou episod care vine la pachet cu informație și inspirație rapid aplicabile. Podcastul se concentrează pe oferirea de sfaturi rezonabile pentru a crea o experiență de brand care să aducă cât mai multe conversii și să încânte publicul.

Marketing Smarts Podcast

Este găzduit de MarketingProfs și constă în câte un episod de 30 de minute, lansat săptămânal.

În cadrul episoadelor sunt intervievați marketeri experimentați și se discută despre diverse recomandări concrete pentru a eficientiza promovarea afacerilor. Pentru început vă vor fi de ajutor categoriile de “top rated”, “staff picks” și “most recent”.

Start up School

Semnat Seth Godin, podcastul urmărește să promoveze gândirea disruptivă pentru a crește și dezvolta noi afaceri care să funcționeze pe termen lung. În agenda episoadelor veți găsit subiecte ca “Building the truth”, “Making ideas travel” sau “Appealing to consumers”.

Copyblogger FM

Este un podcast cu eticheta “musai” pentru toți marketerii care vor să își îmbunătățească abilitățile de scriere și de gândire a strategiilor de content marketing. Numitorul comun al podcastului îl reprezintă discuțiile despre email marketing, copywriting, optimizarea conversiilor și content marketing.

Content Matters

Găzduit de unii dintre cei mai bine cotați marketeri ai momentului – Andy Crestodina și Barry Feldman – podcastul acoperă extensiv tot ce înseamnă marketing și bune practici: SEO, optimizarea conversiilor, social media, storytelling, branding… și lista continuă.

Inside LaunchStreet

Podcastul este focusat pe unul din factorii principali în dezvoltarea unei afaceri: inovația.

Insight-urile pe care le aduc invitații – specialiști, fondatori și directori de succes la acest capitol – sunt menite să inspire și să propună noi modalități de a gândi creșterea unei afaceri, prin abordări diferite la nivel de marketing, vânzări, proces operațional și cunoașterea publicului.

The Real Relationships

Este un podcast care tratează modul în care putem îmbunătăți relația branduri -public.

Episoadele constau în interviuri cu autori, lideri de opinie, strategi de business și antreprenori, despre unde și cum se începe construirea unor relații valoroase și cum pot fi acestea dezvoltate în beneficiul companiei și al clienților deopotrivă.

Perpetual Traffic

Vânzări prin campanii de trafic  este tema centrală a acestui podcast produs de echipa Digital Marketer.

În cadrul episoadelor se discută strategii esențiale pentru achiziția de lead-uri, atât pentru începători în domeniu cât și pentru marketeri mai experimentați.