În Inspirație

Câteva exemple de microsite-uri creative

Un microsite, după cum sugerează și numele, este o pagină web foarte simplă, cu o temă unică și o funcție clară, creată pentru a transmite un mesaj despre un produs, un serviciu, un eveniment sau pentru a prezenta o anumită inițiativă ori campanie.

Fiind o pagină dedicată unui singur subiect, microsite-ul îl scoate în evidență și îl pune în valoare mai mult decât în situația în care acesta ar fi prezentat într-o rubrică dintr-un site mai mare.

Astfel, ori de câte ori va trebui să scoateți în evidență un mesaj al unei campanii sau un produs dintr-o anumită gamă, construirea unui microsite dedicat ar putea fi o variantă eficientă, atât ca raport rezultate-efort depus, cât și în ceea ce privește costurile.

Există câteva elemente care ar trebui să se regăsească într-un microsite, pentru ca acesta să atragă atenția și să fie memorabil. În primul rând, designul trebuie să sugereze care este scopul paginii respective. Ideea sau produsul care se vor a fi promovate trebuie să fie vedetele microsite-ului, chiar dacă acest lucru este realizat într-o manieră mai subtilă.

Un microsite trebuie să aibă, după cum am spus, o singură temă și un singur mesaj central. De aceea, conținutul este de cele mai multe ori sumar, ceea ce înseamnă că puteți să îl scoateți în evidență folosind fonturi mari, culori puternice, apelând cu încredere la stilul „flat design”.

Nefiind structuri foarte complexe, microsite-urile au un potențial destul de mare de viralitate, așa că vă puteți folosi de umor, o grafică aparte sau elemente de gamification, pentru a face experiența utilizatorilor cât mai plăcută și a îi determina să disemineze linkul pe rețelele sociale. Un mare plus este adăugarea unei componente interactive, care vor implica utilizatorul și îl vor ajuta să descopere despre ce e vorba.

Și acum că am făcut această introducere, iată câteva exemple de microsite-uri creative, din care vă puteți inspira:

Kick My Habits
32 mare
Every Last Drop

Think Bear

Juliana Bicycles

Leading The Way Youth Summit

Peter Pearson

Tennessee

Long Live Sport

AppDock

Free The Chicken

Dangers of Fracking

Milk and Pixels

Boy Coy

Simply Business

SimpliSafe Home Security Guide

Child Hunger Ends Here

Bullet PR

Other Icons

Cheese & Burger