În Inspirație

Câteva exemple de site-uri cu o navigare atipică

van alen inspirație

Modalitatea de navigare a utilizatorului pe un site este un factor cu rol esențial în experiența pe care o are cu pagina respectivă. Elemente precum timpul petrecut pe site, numărul de pagini accesate și acțiunile realizate de utilizatori depind de cât de intuitivă și de plăcută este navigarea.

Din acest motiv, cele mai multe site-uri merg pe varianta sigură în ceea ce privește navigarea și organizează conținutul pe niște tipare clasice care și-au dovedit eficiența. Sunt însă și pagini care fac excepție de la această regulă și propun vizitatorilor un traseu de navigare creativ și atipic, care uneori solicită din partea acestora un comportament total diferit de cel cu care sunt obișnuiți.

Fie că vorbim de un scroll orizontal, gruparea conținutului pe coloane și introducerea unui scroll vertical pe fiecare dintre acestea, utilizarea de elemente dinamice sau chiar animații, oricare dintre aceste elemente modifică modul în care are loc contactul dintre cei care ajung pe un site și conținutul acestuia.

Totuși, este important ca navigarea să nu afecteze în mod negativ receptarea conținutului; ea trebuie să ghideze parcursul utilizatorului în interiorul site-ului, nu să îl încurce.

Iată câteva exemple de site-uri cu o navigare atipică. Cum vi se par?

Alex Buga

aldexbuga

Big Apple Hot Dogs

bigapplehotdogs

Carbon Studio

Carbonstudio-co

Hello Good Looking

hellogoodlooking

Jacquico

jacquico

Kinetic

kinetic

La Moulade

lamoulade.com

Map Project Office

mapprojectoffice.com

Organic Grid

organicgrid

Salt Films

saltfilms.com.sg

Second Story

secondstory

Thibaud

Thibaud

Unfold

unfold

Vanalen

vanalen

Walk&Talk Azores

walktalkazores

Wink

winkttd.es