În Inspirație

Concept art și 3D la Behind the Iron Curtain, ediția 2012

Behind the Iron Curtain

În toamna anului 2010, București a fost gazda primului workshop art based din Europa de Est: Behind the Iron Curtain, organizat de către Ioan Dumitrescu, concept artist de origine română. Cei prezenți atunci la eveniment au trăit, cu siguranță, o experiență extraordinară alături de artiști renumiți precum Stephan Martiniere, Steambot Studios, Mark Goerner, Kekai Kotaki și Alex Alvarez. Anul acesta va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului, între 14 – 17 septembrie.

De data aceasta, workshopul se va concentra nu doar pe concept art, ci și pe 3D pentru jocuri și filme, iar lista artiștilor invitați este uluitoare:

1. Iain McCaig

Concept designer și ilustrator cu lucrări în portofoliu precum: Star Wars, John Carter, Terminator II, Hook, Dracula, Interview with the Vampire, Harry Potter and the Goblet of Fire etc.

2. Raphael Lacoste

Matte painter și ilustrator, în prezent Senior Art Director la Ubisoft. Din portofoliul lui Raphael fac parte: Assassin’s CreedPrince of Persia – Two ThronesTerminator Salvation, Journey to the Center of the EarthDeath Race etc.

3. Baldasseroni Alessandro

3D artist la Blur Studio, Alessandro a lucrat la modelarea caracterelor din Terminator Salvation, Star WarsWolverine – The OriginsMarvel Ultimate Alliance, Tomb Raider 8, Pirates of the Caribbean etc.

4. Simon Daniel

Concept și 3D designer, Simon este renumit în întreaga lume pentru vehiculele virtuale create și publicate în cartea sa Cosmic Motors, dar și pentru vehiculele concepute pentru filme precum: Tron: Legacy, Captain America: The First Avenger sau Prometheus;

5. Neville Page

Concept designer, a creat pentru filme de renume precum: CloverfieldAvatar, The HulkStar Trek 2008 și The Watchman;

6. Alex Alvarez 

3D artist, ilustrator, fondator și CEO al Gnomon School of Visual Effects, Alex a creat caractere din proiecte precum Avatar sau Star Trek.

Așadar, artiști din întreaga Europă sunt așteptați să participe la acest eveniment educațional și, totodată, inspirațional, care le oferă șansa, poate unică, de a li se dezbate portofoliile de către cei mai buni profesioniști din industria filmului și a jocurilor.

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe site-ul dedicat, iron-curtain.org.

 Later edit: Alex Alvarez a anunțat că nu poate participa la eveniment din cauza unor probleme personale. Motivația o puteți citi aici.