În Inspirație

Creativitate și ingeniozitate în designul de ambalaj

Bzzz-Armenian-Honey

Am văzut într-un articol anterior că un design de ambalaj eficient presupune acordarea unei atenții deosebite nu doar aspectului, ci și modului de utilizare a produsului respectiv. Provocarea cea mai mare cu care se confruntă un designer este deci aceea de a face produsul să se distingă de produsele similare, să atragă atenția potențialului cumpărător, să îl convingă să îl achiziționeze și să îi ofere ulterior o experiență de utilizare plăcută.

Constrângerile de ordin pragmatic impuse designului de ambalaj nu sunt puține la număr, dar asta nu înseamnă că ingeniozitatea și creativitatea sunt niște deziderate imposibil de atins. Dimpotrivă, designerii se întrec în abordări care de care mai originale, care pun produsele într-o lumină aparte, accentuând personalitatea acestora și a brandului din spatele lor.

Ca să vă convingeți singuri, v-am pregătit câteva exemple de ambalaje inedite, care reușesc să transforme produse de altfel banale într-unele cu totul și cu totul speciale. Sperăm să vă inspire!

Aqueduct

Aqueduct1Aqueduct

Aquilegia

Aquilegia

BEELoved

BeeLoved

Bzzz Armenian Honey

Bzzz-Armenian-Honey

DinoBite

Dino Bite

Festina Watch

festina_watch

Gruia

Gruia

Milk

Milk

Nobilin

Nobilin1

Noté

NoteHeadphones

NYC Spaghetti

NYC SpaghettiNYC Spaghetti1

Origami Tea Bags

Origami Tea Bags

Parmesan Pencil

ParmesanPencil

Pasta la Vista

Pasta la Vista

Poilu

Poilu

Smirnoff Caipiroska

Smirnoff Caipiroskasmirnoff-caipiroska

Spine Vodka

spine_vodka

Thelma’s Treats

Thelmas Treats