În Inspirație

GeekMeet Timişoara

GeekMeet Timișoara

De acum, veţi putea găsi pe Ctrl-D informaţii cu privire la ceea ce se prezintă la GeekMeet Timişoara, un eveniment dedicat pasionaţilor de web development, web design, marketing şi alte teme din sfera online-ului.

Despre GeekMeet

O explicaţie foarte inspirată găsiţi chiar pe site-ul dedicat întâlnirilor GeekMeet ce au loc în Timişoara:

Pe scurt, GeekMeet constă, de fapt, într-o serie de întâlniri non-formale dintre oameni pasionaţi de web, fie ei profesionişti sau studenţi interesaţi să dobândească mai multe cunoştinţe în mod neconvenţional. Acestea se desfăşoară, de regulă, în ultima duminică din fiecare lună. În cadrul acestor întâlniri, unii dintre participanţi aleg să susţină prezentări fie cu privire la tehnologiile şi platformele folosite sau cu despre proiectele de care se ocupă, fiind încurajată astfel educaţia prin schimb de experienţă.

Ideea unor astfel de întâlniri îi aparţine lui Robert Nyman, care a organizat primul eveniment marca GeekMeet în Stockholm, în aprilie 2006. Iniţiativa a devenit populară şi în rândul web developerilor din România, astfel încât, la 2 luni după acel eveniment, Filip Cherecheş a organizat primul eveniment de acest fel la noi în ţară. În prezent, există peste 10 comunităţi GeekMeet în principalele oraşe din ţară, numărul oamenilor care fac parte din această comunitate ridicându-se la aproximativ 1000.

În 2008, Andrei Mărin, CEO la DreamProduction, a început seria de întâlniri GeekMeet în Timişoara, iar, în momentul de faţă, Alex Albu se ocupă îndeaproape de organizarea acestui eveniment. În prezent, GeekMeet Timişoara a ajuns la cea de-a 18-a întâlnire şi a cuprins, de-a lungul ediţiilor menţionate, pe lângă discuţii şi prezentări relevante, două maratoane de programare menite să ajute organizaţiile non-profit locale şi instituţiile publice, precum şi un hackathon care a reunit pasionaţii de web development aflaţi încă la liceu.

GeekMeet, ediţia #18

În ultima ediţie GeekMeet, desfăşurată recent, au fost susţinute patru prezentări, după cum urmează:

  • A lap around HL Applications – Raul Andrei Firu, din partea Haufe-Lexware, a prezentat funcţionalitatea şi soluţiile găsite pentru aplicaţiile dezvoltate sau pentru cele aflate încă în curs de dezvoltare.
  • SimplySocial – Tyler Arnold a prezentat audienţei tool-ul la care lucrează echipa de la SimplySocial Inc.
  • indiegames.ro – Codruţ Chiş şi Zoran Popovici au prezentat indiegames.ro – un proiect nou de care se ocupă în prezent – destinat mai ales pasionaţilor de indie games.
  • Alien Rescue Ep.1 – Post-Mortem – reprezentanţii RomBots Team au prezentat Alien Rescue Episode 1, un joc de mobile creat de către aceştia, în care rolurile sunt inversate: extraterestrul, adică cel care joacă, este în război cu pământenii.

Aceste prezentări vor avea dedicat un articol special pe Ctrl-D, care va detalia informaţiile expuse în cadrul evenimentului. Îl veţi putea găsi în curând în cadrul secţiunii Ctrl-D Development.