În Inspirație

Ilustrație japoneză: Aya Kato

Aya Kato

Aya Kato este o ilustratoare contemporană din Japonia ale cărei lucrări sunt profund influențate de cultura tradițională niponă. Creațiile sale îmbină armonios influențe de Art Nouveau și Pop Art cu detalii ce amintesc de manga și de arta barocă.

Ilustrațiile ei au cunoscut o sferă largă de aplicabilitate. Unele dintre lucrările sale au fost imprimate pe produse vestimentare ale branduluiBeautiful/Decay, iar ilustrațiile sale au constituit sursa principală de inspirație pentru videoclipul lui Tori Amos, Sleeping with butterflies. De asemenea, Aya Kato a realizat două ilustrații pentru reclama TV „Trekker” pentru Windows XP, în anul 2005.

În plus, a realizat lucrări pentru Orange și  Hitachi, iar foarte recent, a avut o colaborare cu un alt ilustrator, Skwak pentru o aplicație de iPhone numită Mr. Chiizu. Tema principală a acestei aplicații a fost reprezentată de lumea poveștilor, cu personaje celebre, precum Cenușăreasa, Peter Pan sau Scufița Roșie. Totodată, Aya Kato a creat și ilustrații pentru cărți ale scriitorilor Edgar Allen Poe și Claire Dean.

Lucrările ei au fost expuse și în România, în cadrul unei expoziții numită “Flower of memory” în anul 2008 în București.

Puteți afla mai multe despre Aya Kato pe site-ul ei, denumit simplu: ayakato.net.