În Inspirație

Ilustrațiile de carte ale Mariei Surducan

ilustrații Maria Surducan

Se poate spune că Maria Surducan întruchipează zicala „Adultul creativ este copilul care a supraviețuit.” Pornind de la fascinația pentru poveștile românești, dar și pentru literatura fantasy, artista născută și crescută la Cluj îmbină ilustrația, designul grafic și benzile desenate, pentru a da viață unor lumi fantastice.

Maria lucrează la rescrierea basmului Prâslea cel Voinic și Merele de Aur în bandă desenată. Proiectul presupune realizarea planșelor, machetarea și imprimarea cărții, iar fondurile pentru realizarea acestuia le strânge prin intermediul platformei Creștem Idei.

Pasiunea pentru povești s-a extins chiar și la partea de scris, Maria fiind autoarea unei cărți pentru copii intitulată David și puiul de întuneric, pentru care a realizat și ilustrațiile. În plus, ea a creat ilustrațiile pentru Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, de Petre Ispirescu, pe care le veți vedea mai jos, a avut o contribuție în antologiile de bandă desenată Cartea lui George, la Urban Comics made in Cluj, la revista Comics şi la Bitta Generation.

Vă lăsăm să intrați în lumea de poveste a Mariei Surducan.

Prâslea cel Voinic și merele de aur

Tinerețe fără bătrânețe și viață făr de moarte

David și puiul de întuneric

Foire de Nuit