În Inspirație

Ilustrațiile de poveste ale Irinei Panait

500110_orig

O privire atentă la oricare dintre creațiile Irinei Panait este ca o întoarcere în copilărie. Fără să fie cu precădere infantile, lucrările sale au ceva din atmosfera și fantezia poveștilor pe care le citeam pe nerăsuflate când eram copii. Irina jonglează cu motive folclorice, elemente suprarealiste și scenarii fanteziste, dând naștere unor lucrări care nu rămân neobservate.

Irina Panait a lăsat în urmă munca dintr-o agenție de marketing din Iași, iar acum locuiește în Timișoara și își urmează vocația, ca freelancer. Face picturi digitale, design grafic, animații și creează povești pentru aplicații mobile. În luna februarie a acestui an, două dintre lucrările sale au fost expuse în cadrul Parallax Art Fair din Londra, un eveniment cultural de importanță internațională.

În prim planul lucrărilor sale stau de cele mai multe ori personaje. Acestea sunt fie întunecate, realizate într-o manieră care amintește de personajele lui Tim Burton, fie joviale, născute din culori puternice și detalii vibrante.

Să ne delectăm acum cu o parte dintre creațiile Irinei Panait.

irina panaitirina panait2irina panait3irina panait4irina panait5irina panait6irina panait7irina panait1irina panait9irina panait10irina panait11irina panait12irina panait13irina panait14irina panait15

Dacă v-au plăcut creațiile Irinei Panait, o puteți urmări pe Behance, site sau Facebook.