În Inspirație

Redări grafice ale filmelor nominalizate la Premiile BAFTA

BAFTA 2015 poster

Anul acesta, realizatorii festivalului de film BAFTA au dorit să creeze o campanie de imagine care să cuprindă atât eleganța evenimentului cât și conceptul în sine, motiv pentru care au apelat la agenția de publicitate britanică Human After All, în colaborare cu graficianul Malika Favre, pentru a se ocupa de conceperea posterelor filmelor nominalizate.

The Big Reveal, Marea Dezvăluire, este o serie de ilustrații retro, sub formă de postere, care prezintă principalele filme intrate în competiția de anul acesta în cadrul BAFTA. S-a dorit reprezentarea unei nopți care să dezvăluie o serie de surprize, de aceea ilustrațiile au fost create cu ajutorul contrastului prin eficientizarea spațiului negativ, punerea în lumină a personajelor principale, folosirea unei singure culori predominante pentru fiecare afiș în parte și evocarea eleganței prin intermediul elementelor neo-noir.

Priviți aceste ilustrații și încercați să identificați candidații, simbolurile și dublul înțeles din spatele imaginilor.
BAFTA--15-Film-brochurecover_Birdman_800

BAFTA--15-Film-brochurecover_Boyhood_800 BAFTA--15-Film-brochurecover_GBH_800 BAFTA--15-Film-brochurecover_Imitationgame_800 BAFTA--15-Film-brochurecover_TOE_800

sursă imagini