În Inspirație

Interpretări ironice ale Marșului Progresului în ilustrații

Maentis World Peace

Marșul Progresului, ce înfățișează circa 25 milioane de ani de evoluție, este una dintre cele mai cunoscute ilustrații științifice create vreodată. Fiind o lucrare atât de celebră, aceasta a cunoscut de-a lungul timpului diverse interpretări și variații, unele mai umoristice și mai ironice ca altele. Este și cazul proiectului 99 Steps of Progress, creat de grupul de designeri de origine franceză, Maentis, despre care puteți citi mai jos.

Proiectul constă într-un număr total de 99 de ilustrații ce prezintă interpretări ironice ale Marșului Progresului, care vor fi publicate pe parcursul a 99 de zile, pe care le puteți vedea pe măsură ce apar, pe pagina de Facebook a grupului Maentis.

Ilustrațiile ce fac parte din acest proiect continuă călătoria parcursă de strămoșii noștri din Neanderthal până în prezent, cu note deloc subtile de pop-culture și consumerism. Rezultatul prezintă stilul de viață al omului evoluat din zilele noastre și pare să invite la câteva momente de reflecție la felul în care este perceput acum progresul.

Acum că ați văzut o parte dintre ilustrații, poate vă întrebați dacă „progres” este cuvântul cel mai potrivit în contextul prezentat. Să fie vorba despre evoluție sau involuție?

99 Steps of Progress Teaser