În Inspirație

O călătorie în lumile fantastice imaginate de Ioan Dumitrescu

Ioan Dumitrescu

Ioan Dumitrescu este un illustrator/concept artist român, ale cărui lucrări au fost remarcate și publicate în reviste de renume internațional. Este un artist complex, realizează cu pasiune imagini pentru jocuri pe calculator, coperți de cărți sau ilustrații interioare și a obținut, de-a lungul timpului, un premiu CGhub Gold Award și trei premii CGtalk Front Page.

Creațiile lui Ioan Dumitrescu sau Jonone, așa cum îi place lui să se semneze, ne conduc către o lume aparte, în care haosul se îmbină cu acuratețea detaliilor, atmosfera futuristă cu elementele naturii, iar personajele fantastice au trăsături umane.

Artistul român a colaborat cu mai mulți scriitori pentru realizarea ilustrațiilor de cărți SF, printre care putem aminti și colaborarea cu scriitorul canadian Karl Schroeder pentru cartea Pirate Sun.

Lumile pe care Ioan Dumitrescu și le imaginează ne aduc în fața ochilor o atmosferă dinamică și cuprinsă de necunoscut, iar cum cuvintele sunt de prisos, vă invităm să îi admirați creațiile, într-o călătorie științifico-fantastică.

SpaceThe Gates BaseStation Highway manJungle crashMonestary Oval House Overview City patrol Face your demon Rooftops general view Ship ShowdownFlying palaceRunner on the roof Attack Ship Talon Alien Ship Ambulance Serve and protectControl roomTank Mech SubmitStreet Fighter Man thinkingHopeVampire hunter