În Inspirație

O galerie impresionantă de roboți 3D

robot emciem

Sub influența unor filme ca Star Wars, Star Trek, Doctor Who, Robocop și Terminator, fiecare dintre noi și-a dorit măcar o dată, în copilărie, un robot numai al lui. Ca prieten de nădejde, ajutor în gospodărie sau bodyguard de încredere.

De atunci și până acum, viziunea designerilor asupra roboților a evoluat considerabil, atât ca și concept, cât și ca tehnică de execuție. Tehnologiile 3D și-au lăsat amprenta asupra modului în care artiștii își imaginează creaturile de oțel, acestea părând din ce în ce mai mult că în orice moment pot prinde viață. În ceea ce privește conceptele din spatele creațiilor artistice, putem identifica trei mari direcții în care se încadrează acestea: roboții războinici, roboții futuriști și roboții prietenoși. Să ne delectăm în cele ce urmează cu câte o colecție de imagini cu roboți 3D din fiecare categorie.

Roboții războinici

Mari și greoi, metalici, roboții războinici sunt imaginați de artiști ca adevărați mamuți cu privirea dură. Alcătuiți din linii drepte și figuri geometrice ascuțite, au de cele mai multe ori arme în dotare și se apropie foarte mult de modelul supereroilor din cinematografia ultimilor ani.

Phung Dinh Dzung5-best-robot-designAndrei Toplirobotro1Ilyes Karakaya25c0d608f6e22670e74cc1a1a3cd6c4b Rami Ali Al-Ashqar16-robot-warriorVasiliy DrozdovskeletonJaques Choi13-3d-robot-by-jacque-choiGL SPEAR23-military-man-3d-robot

Roboții futuriști

Antropomorfi, zvelți și filiformi, roboții futuriști emană mai degrabă inteligență superioară decât forță fizică. În categoria aceasta intră de cele mai multe ori femeile-robot, cu forme senzuale și materiale strânse pe corp.

Benedict Campbell
3D-Robot-byBenedict-Campbell (3)3D-Robot-byBenedict-Campbell (16).forblog3D-Robot-byBenedict-Campbell (14).forblog3D-Robot-byBenedict-Campbell (7)Anatoliyfemale-robot-1Lee Daviesfemale_robotAlessandro Briglia8-woman-robot

Roboții prietenoși

Roboții din această categorie se apropie cel mai mult de modelul instituit de Mr. Data, C-3PO și R2D2. Mai mici de statură, alcătuiți de obicei din figuri și linii simple, sunt mai colorați și au grimase caraghioase. Uneori poartă haine și au accesorii și trăsături asemănătoare cu ale oamenilor.

Paulo Felix1b2eeee8a7225099f2b27fd18d3fc858Eugene Beskhodarny15-robot-design (1)Fabio M. Ragonha22-robot-creatureHossein AfzaliroboticFabricio MoraesUntitled-6Luis LucasMH_Bot_by_2createmedia (1)Matt Millssystem_failure_001_by_emciem