În Inspirație

Obiecte supradimensionate în publicitatea outdoor

campanii neconventionale

Dintre toate mediile tradiţionale, mediul outdoor este cel care a rezistat cu cel mai mare stoicism în lupta cu noile tehnologii şi mediile digitale. Publicitatea outdoor încă este printre preferatele agenţiilor, pentru că oricât de mult ar sta în faţa monitoarelor, oamenii mai au o viaţă şi în afara acestora.

Marea provocare a publicității stradale rămâne însă atragerea atenției. Fiind mereu pe fugă, cu ochii pe ceas, pe semafor sau cu gândul în altă parte, saturați de mesajele publicitare, trecătorii aproape că nici nu mai observă reclamele de pe mesh-uri sau bannere. Singura șansă pe care o au pentru a se face observate este să iasă cu ceva din tipar.

Una dintre metodele de a le scoate în evidență este folosirea de obiecte supradimensionate care să atragă atenția trecătorilor, să îi determine să citească mesajul publicitar, să rețină numele brandului și eventual să împărtășească întreaga poveste mai departe.

Dacă apelați la asemenea obiecte, încercați să folosiți metode cât mai creative de a le integra în context, de a le face parte din peisajul respectiv și de a comunica într-un mod cât mai convingător mesajul dorit.

Acestea trebuie să tulbure trecătorii sau să le stârnească râsul, după caz, să fie memorabile şi să genereze o asociere aproape instantă cu calităţile produsului sau serviciului promovat. Gândiţi foarte bine toate detaliile amplasării lor, ca să nu daţi naştere unor gafe de colecţie.

Şi dacă nu staţi foarte bine cu imaginaţia, v-am pregătit noi o galerie cu obiecte supradimensionate folosite în publicitatea outdoor, care să vă inspire:

FedEx KinkoȘampoane PanteneNike FootballNike Ball7 ElevenProduse McDonald’sBandă adezivă Penline StationeryLegoDulcolaxPepperidge FarmCuțite ZwillingOltimer Restaurants

Tibis Vegetarian RestaurantPeriuță de dinți Formula ToothcarePizza Papa John’sDonatos PizzaSomething SpecialWrigley’s Orbit Ice MintsRimmel Quick Dry Nail Polish: FastThor’s Mighty HammerWoodland: Climbing Shoes

Superglue AltecoBic RazorMoserbaer – USB Truck

Surse imagini:

www.boredpanda.com

www.markova3011.weebly.com

www.outdoorvietnam-ads.blogspot.ro

www.demilked.com

www.crookedbrains.net