În Inspirație

Olaf Hajek – ilustrații la granița dintre real și imaginar

OH-hotel25.hard_FULL1

Varietatea formelor care materializează operele lui Olaf impresionează. Îi regăsim ilustrațiile în cărți, portrete, timbre poștale, pânze de pictură și în publicitate. Acest curaj de a da culoare oricărei provocări a atras admirația fanilor și l-a remarcat ca ilustrator. Să aruncăm o privire asupra stilului și influențelor lui Olaf, aplicate în lucrărilor sale care transcend realitatea.

Olaf Hajek este un ilustrator de origine germană care ne-a captat atenția. Identificăm printre surse sale de inspirație folclorul, mitologia, religia, geografia și posterele de publicitate din anii ’60. Lucrările elegante, care prezintă opoziția dintre imaginație și realitate, ne oferă o imagine asupra sensibilității caracterului său. Întrebat cum și-ar descrie propriul stil, acesta a afirmat că se regăsește în expresia „imperfecțiunea frumuseții”. Iubește spiritul sălbatic al naturii, accesibil tuturor. Regăsim această atracție în majoritatea lucrărilor sale, compuse din flori, insecte, păsări și simboluri enigmatice. Temele menționate au ajuns să constituie în timp semnătura artistului.

Folosind combinații de culori îndrăznețe, o textură aparte și teme puternice, Olaf și-a consacrat imaginea în lumea artei, bucurându-se de mulți susținători. Succesul său a dus la ilustrarea multor campanii de publicitate, susținerea unor spectacole de artă și câștigarea multor premii.

Ilustrațiile sale au fost prezentate în publicații de renume precum: The Financial Times,  Fortune, The New York Times, Playboy, Rolling Stone, The Wall Street Journal, GQ, Forbes, Bloomberg Inc și multe alele.

Vă invităm la o incursiune în lumea ilustrațiilor lui Olaf, care prezinta diverse semnificații pentru fiecare dintre noi și care adesea intrigă.

cocacolaplanthopenhagen

 

designhotels2

 

hekmaggivenchy

 

corner2frei

 

loveberlinposter

 

OH-8x8.luke_.shaw_FULL

 

OH-Antoinette.creativity_FULL

 

OH-Cicero.buechner_FULL

 

OH-thalia.titel_FULL

 

OH-schriftsteller.2_FULL

 

postercampaignairlines

 

OH-Littledreams_FULL

 

OH-glyndeborne_FULL

 

OH-yoga.sonnengruss.new_FULL

 

OH-strange.flowers_FULL

 

OH-yoga.elefant.new_FULL

 

OH-Citroen.DS_.1_FULL1