În Inspirație

Prezența timișoreană la Mobile World Congress 2012

Mobile World Congress

Codruța Nicolescu, Moise Jurca și Lucian Păcurar, trei dintre cei care au reprezentat Timișoara la Mobile World Congress Barcelona 2012, au prezentat, în cadrul ediției 15 a întâlnirilor TiMo, mai multe despre experiența lor, în calitate de participanți la acest eveniment mobile de renume mondial.

Mobile World Congress este cel mai mare târg mondial de telecomunicații, iar în acest an, România a participat pentru prima dată cu un stand oficial, prin intermediul ARIES- Timișoara, oferind astfel posibilitatea ca 9 firme românești să își expună gratuit produsele și aplicațiile proprii, printre care se numără și o companie timișoreană, Qualteh.

Târgul a cuprins în total 24 de pavilioane naționale, fiind o mare realizare pentru România că a ajuns acolo cu un stand propriu. Pentru a vă face o idee de amploarea evenimentului, numai chiria pentru un stand de 72 mp a costat peste 80.000 euro, la care s-au adăugat costuri de construcție și alte cheltuieli. Un alt punct de reper ar fi faptul că un Gold Pass care permitea accesul la toate conferințele plătite costa peste 2500 euro.

Conferințele și seminariile au reunit speakeri de top, cum ar fi Vittorio Colao, CEO la Vodafone, Ralph de la Vega, CEO la AT&T, Eric Schmidt, CEO la Google, Hans Vestberg, CEO la Ericsson, Stephen Elop, CEO la Nokia sau Bret Taylor, CTO la Facebook.

Urmăriți mai jos un panel de discuții cu privire la conceptele moderne prezentate la Mobile World Congress 2012, care vor fi, cel mai probabil, accesibile publicului larg în viitorul apropiat și alte informații despre modul în care s-au prezentat cei mai mari jucători de pe piața mobile în cadrul evenimentului: