În Inspirație

Retrospectivă Ctrl-D 2011

retrospectivă Ctrl-D

Acum că am trecut cu bine în 2012, se pretează să aruncăm o privire plină de învățăminte în urmă, pentru a vedea care dintre articole au fost cele mai vizualizate și comentate în 2011.

1. Agențiile au dezamăgit

De cele mai multe vizualizări în anul 2011 s-a bucurat articolul de mai sus, care reprezintă opinia lui Ștefan Szakal asupra faptului că în România există un număr mare de  freelanceri competenți și un număr mic de agenții digitale de top. De ce consideră autorul că stau lucrurile așa, aflați din articol, dacă nu l-ați citit deja. :)

 2. Tu poți lucra  la lucru?

Cel de-al doilea cel mai citit articol al anului 2011  ridică o problemă de care se lovesc foarte mulți oameni: aceștia întâmpină, paradoxal, dificultăți în a lucra…la lucru. Vedeți de ce se întâmplă acest lucru și ce soluții propune Jason Fried, în discursul său de pe TED Talks, pe care îl găsiți în articolul de mai sus, scris de Horia Dragomir.

3. 5 layout-uri de email minimaliste pe care să le folosești în proiectele tale

Pe locul 3 stă un articol scris de Adrian Laboș, care pune la dispoziție un pachet util de cinci zece template-uri de email, în format psd. Dacă faceți parte din cei care se aventurează în lumea nebună a email marketing-ului, acest pachet ar putea să vă fie de mare ajutor.

4. Cum e frumos să arate o pagină de Facebook

Articolul Adelinei Enache despre optimizarea paginii de Facebook pentru branduri a atras, la rândul său, interesul multor cititori. Ne bucurăm să aflăm că articolul Adelinei a fost util pentru aceia dintre voi care sunt responsabili de administrarea și optimizarea paginilor de Facebook.

5. O hartă interactivă a României cu SVG și Rafael

De popularitate sporită s-a bucurat și articolul lui Radu Bilei, în care acesta a prezentat un experiment personal și anume, crearea unei hărți interactive a României, cu SVG și Rafael. Dacă nu ați încercat încă să faceți singuri o astfel de hartă a României, aflați în articolul de mai sus care sunt pașii necesari.

Topul de mai sus se bazează pe numărul de vizualizări ale fiecărui articol, așa cum ne arată Google Analytics.  Ne-ar plăcea să știm și părerea voastră,  indiferent dacă acesta se regăsește sau nu în topul mai sus menționat.

Care dintre articole s-a dovedit cel mai util sau v-a plăcut cel mai mult, din cele postate în anul 2011 pe Ctrl-D?

Cele mai comentate articole

Unele dintre articole au generat mai multe comentarii decât altele. Unii dintre voi au dorit ca astfel să afle mai multe informații, iar alții au vrut să își exprime opinia sau aprecierea. Noi apreciem oricare dintre comentarii. O mare parte dintre aceste articole se regăsesc și în topul prezentat mai sus.

Un clasament al celor mai comentate articole arată cam așa:

1.  Agențiile au dezamăgit

2. Soluții de plată online

3. Tu poți lucra  la lucru?

4. Voluntariatul, cel mai bine plătit job

5.  O hartă interactivă a României cu SVG și Rafael

Ne bucurăm că sunteți în ctrl și vă așteptăm în vizită și în 2012 cu articole care să vă fie de folos în carieră.