În Inspirație

Skeuomorphism – icoane realiste în web design

icoane creative

Într-un articol anterior am prezentat diferențele dintre skeuomorphism și flat design și modurile în care aceste două stiluri se raportează unul la celălalt. Deși ultimele tendințe în web design gravitează în jurul conceptului de flat design, care înlătură orice fel de ornament artistic, în procesul de creație suntem tentați, de multe ori, să ne inspirăm din viața reală imediată.

Când vorbim despre design, așteptările sunt mari, iar schimbările care apar se află în strânsă legătură cu evoluția tehnologiei sau influențele socio-culturale. În acest domeniu, caracterul skeuomorph al unei ilustrații, aplicații sau icoane este dat de reproducerea în detaliu a realității sau personificarea unui concept, în așa manieră încât să ne facă să credem că obiectul nou creat este real. Prin intermediul acestui „transfer” din realitatea imediată în mediul digital, utilizatorilor le este mai ușor să se împrietenească, de exemplu, cu interfața unei aplicații.

Există o linie fină între interfețele ale căror design este prea îmbelșugat și cele cu un aspect reușit, așa că designerii trebuie să fie foarte atenți la cantitatea ornamentală pe care au de gând să o folosească. Deși direcția în care se îndreaptă designul este flat, minimalistă și cât mai curată, uneori o icoană ornamentală, cu personalitate, poate avea un rol benefic într-o interfață. Am selectat câteva astfel de exemple, care să vă inspire.

Guy Fawkes mask vector illustration

icoane realiste 6

Smart Cookie Icon

icoane realiste 1

Vector Tomato web Icon

icoane realiste 2

SyncSpace Icon

icoane realiste 3

Leica Icon

icoane realiste 4

Cinnamon Roll App Icon

icoane realiste 5

Ikura sushi

icoane realiste 7

Coffee Switches

icoane realiste 8

Skyview App Icon

icoane realiste 9

Toggle Buttons

icoane realiste 10