În Inspirație

SlickFlick: Aplicație mobilă de storyboarding

aplicația SlickFlick

SlickFlick este o aplicație mobilă dezvoltată de către o echipă românească cu spirit londonez, alcătuită din Maria Constantinescu, CEO, avocat în domeniul media și antreprenoare de origine română, stabilită în prezent în Anglia, Mihai Rusoaie și Walter Fettich.

Prezentată în detaliu la ediția 15 a întâlnirilor TiMo, SlickFlick este o platformă care combină fotografii și text pentru a spune povești. Întrucât conținutul video transmite conținut complex, dar este costisitor și uneori greu de consumat pentru utilizator, echipa dezvoltatoare a decis să reducă ideea de conținut la fotografii și text pentru a obține rezultate la fel de expresive, dar mai ușor de consumat. Aceasta este, de altfel, o soluție mult mai prietenoasă pentru mobil.

Astfel, a rezultat aplicaţia SlickFlick, care permite crearea de photostories, adică un fel de benzi animate create din propriile fotografii, prin includerea mai multor capturi de text, pentru a crea o poveste. În final, aceștia pot împărtăși rezultatul cu prietenii sau îl pot descărca în format PDF.

În prezent, aplicația este disponibilă gratuit pentru iPhone, însă a atras şi atenţia companiei Samsung, care s-a oferit să ajute la portarea aplicației pe Android și la încărcarea ei pe Galaxy Note.

Întrucât o caracteristică importantă a smartphone-ului Galaxy Note este un Stylus, numit S Pen, prin intermediul căruia utilizatorii pot crea ei înșiși desene sau alte elemente grafice, condiția pusă de cei de la Samsung este ca SlickFlick să profite cât mai mult de existența stylus-ului și să evidențieze capacitățile dispozitivului Galaxy Note.

Drept urmare, echipa de la SlickFlick a creat o propunere care include o serie de idei care să îmbunătățească semnificativ aplicația, pe care urmează să o prezinte celor de la Samsung și pe care a prezentat-o mai întâi publicului român prezent la ediția 15 a întâlnirilor TiMo.

Mai jos, puteți urmăriți întreaga prezentare a Mariei Constantinescu, ce dezvoltă pe larg ideile care pot îmbunătăţi această aplicaţie şi o pot transforma într-una de mare succes, precum şi câteva răspunsuri utile la întrebări pe care şi le pot pune atât antreprenorii care activează în acest domeniu, cât şi toţi cei interesaţi de dezvoltarea de aplicaţii mobile: