În Inspirație

SmartWeb 2015 – Viitorul în web design şi mobile development

Smartweb 2015

Sub deviza ”Listen. Learn. Get Inspired.”, cea de-a treia ediție a conferinței SmartWeb își așteaptă în Bucureşti, între 21-22 septembrie, pasionații de web design și development, pentru a descoperi cele mai noi tendințe din domeniu, de la specialiști internaționali.

Mozilla, Twitter, Opera sunt doar o parte din numele ce vor fi prezente la SmartWeb Conference 2015, prin speakerii lor, care vor dezbate cele mai bune practici în materie de Responsive Web Design, HTML5 & CSS3, Sass și JavaScript. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile și va oferi abordări tehnice și exemple practice pentru însușirea acestor noțiuni şi limbaje de programare.

Ziua 1 (21 septembrie) va fi dedicată unui training avansat în Sass CSS, alături de Roy Tomeij. Workshopul își propune să consolideze cunoștințele legate de variabile și mixins Sass, structuri de operare și control, @extend și placeholders.

În cea de-a doua zi (22 septembrie), cea a conferinţei, nume importante din industrie vor veni cu insight-uri şi prezentări intensive despre subiectele de interes ale momentului. Mai jos, un rezumat al temei de discuţie pentru fiecare invitat în parte:

Andy Hume – Membru al echipei de ingineri de la Twitter, va vorbi despre proiectarea de interfeţe flexibile pentru îmbunătățirea experienței de navigare.

Soledad Penades – Developer la Mozilla, va aduce în discuție felul în care Web Audio poate transforma performanța aplicațiilor.

Tobias Ahlin – Cu experiența lucrului în cadrul GitHub si Spotify, Tobias va dezbate felul în care învățăm lucruri noi și cum putem îmbunătăți acest proces îndepărtând tiparele de gândire negativă.

Roy Tomeij – Trainer şi Sass evangelist va oferi o abordare programatică a scrierii de CSS.

Stephen Hay – Consultant în design şi autor al cărții Responsive Design Workflow, va aduce în discuţie modul în care tindem să complicăm lucrurile şi cum folosirea strategiei de ”progressive enhancement” poate conduce la simplificarea experienţei online.

Petro Salema – Manager al echipei de developeri la Aloha Editor, va discuta despre noile provocări ale abundenţei de informaţie şi cum afectează acest lucru interacţiunea online.

Heydon Pickering – UX designer şi autor la Smashing Magazine va propune abordarea tehnicii de “Paper prototyping” pentru a transforma şi condimenta partea de UX.

Christian Heilmann – Program Manager al echipei Microsoft Edge Team, va discuta despre cum putem optimiza produsele şi tehnicile de lucru în loc de a căuta în permanenţă alte variante ale acestora.

Conferinţa va fi moderată de Bruce Lawson, Open Web Standards evangelist pentru Opera.

Participarea la conferinţă este o ocazie bună de a vă pune la curent cu informaţii proaspete, trenduri şi tehnici noi din industrie, prezentate de nume respectate în domeniu și posibilitatea networking-ului cu aceştia şi cu colegii de branşă.

Mai multe detalii despre speakeri şi ofertele speciale de preţ găsiţi pe site-ul evenimentului: http://www.smartwebconf.com/.