În Inspirație

Timişoara Mobile Development Group Meetup, ediția #14

01

De acum, veți putea găsi pe Ctrl-D informații utile despre mobile development, direct de la profesioniști în domeniu, preluate din cadrul întâlnirilor lunare TiMo (Timișoara Mobile Development Group), ajunse în prezent la ediţia #14.

Ce reprezintă TiMo?

TiMo este un proiect lansat în ianuarie 2011 de către Radu Ticiu, directorul Incubatorului de Afaceri Software Timișoara, despre care puteți citi mai multe în acest interviu pe care  l-a susținut pentru Ctrl-D.

Această inițiativă are ca scop dezvoltarea comunității de dezvoltatori de aplicații și de afaceri mobile, creșterea nivelului de expertiză pe plan local, facilitarea stabilirii de colaborări între specialiștii din Timișoara și din alte locații și, nu în ultimul rând, încurajarea constituirii și sprijinirea dezvoltării de startup-uri în acest domeniu.

Pe parcursul unui an, TiMo a devenit cea mai puternică comunitate din domeniu din țară, numărând peste 150 de membri înregistrați. Cele 14 întâlniri desfășurate cu regularitate, lună de lună, cu un număr cumulat de peste 550 de participanți, au inclus în program peste 50 de prezentări, dintre care peste 30 ale unor noi aplicații mobile dezvoltate de specialiști sau firme din Timișoara.

Totodată, prin intermediul acestui proiect, Timișoara este, din noiembrie 2011, conectată la rețeaua globală de comunități Mobile Monday, acest lucru facilitând interacțiunea dezvoltatorilor locali cu experți din alte peste 130 de orașe.

TiMo, ediţia #14

Tema ediției #14 a întâlnirilor TiMo a fost un subiect intens disputat de către developeri: dezvoltarea de aplicații mobile native versus dezvoltarea de aplicații web compilate. Aceasta a fost abordată din perspective diferite de-a lungul celor patru prezentări incluse în program:

1. Ionuț Ion, reprezentant Three Pillar Global România, s-a concentrat pe evidențierea avantajelor și dezavantajelor pentru fiecare dintre abordări.

2. Alin Besnea a susținut o prezentare despre dezvoltarea unei aplicații mobile de sezon, Santa’s Little Helper.

3. Moise Jurca și Radu Moldovan, reprezentanți Qualteh Timișoara, au vorbit despre obținerea excelenței în aplicații mobile pentru zona de business.

4. Dan Virtopeanu (Grapes Games, Bucharest) a prezentat perspectiva unui mobile marketer în ceea ce privește aplicațiile mobile și cele web.

Fiecare dintre aceste prezentări va avea dedicat un articol special pe Ctrl-D, care va cuprinde toate informațiile utile expuse în cadrul evenimentului. Acestea vor fi postate, pe rând, în cadrul secțiunii Ctrl-D Development.

Pentru început, vă invităm să vizionați un rezumat video al tuturor prezentărilor susținute în cadrul ediției #14 TiMo:

Următoarea ediţie TiMo va avea loc în data de 19 martie 2012. Pentru mai multe informații referitoare la modalitatea de înscriere şi despre programul proximelor evenimente, accesați cu încredere pagina TiMo de pe platforma meetup.com.