În Inspirație

Trei exemple de aplicaţii Haufe Lexware

time tracking

În cadrul ediției #18 a întâlnirilor GeekMeet din Timișoara, Raul Firu, Team Leader la Haufe Lexware Timișoara, a prezentat trei dintre aplicaţiile dezvoltate de către aceștia sau aflate încă în curs de dezvoltare.

Mai jos, veți putea afla, pe scurt, ce presupune fiecare dintre aplicațiile amintite, ce tehnologii au fost folosite și alte informații care ar putea să vă inspire sau, de ce nu, să vă fie de ajutor dacă sunteți interesați de dezvoltarea de aplicații.

Compania Haufe Lexware face parte din divizia de Software Development a Haufe Group, cu sediul în Germania, care are peste 1000 de angajați. Această filială este prezentă de aproape 2 ani în Timișoara și are peste 50 de programatori.

Prezentarea lui Raul s-a concentrat pe funcţionalitatea şi soluţiile găsite pentru următoarele aplicaţii dezvoltate sau aflate în curs de dezvoltare: The Time Management Project, The Phoenix Project și Document Safe Project.

1. The Time Management Project

Această aplicație de zeitmanagement sau, ceva mai familiar, time management, este destinată companiilor mici și are rolul de a le ajuta să țină evidența timpului de muncă dedicat fiecărui proiect în parte, respectiv să ajute la crearea de rapoarte per clienţi şi per proiecte pentru astfel de companii.

Aplicația mobilă face parte dintr-un sistem ce include o componentă desktop, precum și un serviciu web folosit pentru stocare și sincronizare. Un avantaj este faptul că nu este necesar ca utilizatorul să fie conectat la Internet.

Aplicația mobilă e implementată nativ și poate fi descărcată gratuit. Aceasta este disponibilă pentru Windows 7, iPhone şi  Android.

Raul Firu a oferit și câteva statistici celor curioși în ceea ce privește numărul de descărcări până la momentul respectiv, fiind vorba despre o aplicație gratuită:

  • Windows 7 – 1000 de descărcări
  • Android – 5000 de descărcări
  • iOS – 6500 de descărcări
  • Desktop – 23.000 de descărcări

În ceea ce privește partea tehnică, au fost amintite Native UI și J2EE Cloud.

2. The Phoenix Project

Phoenix Project este proiect desktop destinat pieței germane, al cărui scop este să înlocuiască Quicken, o altă aplicație desktop marca Haufe Lexware, deja existentă pe piața din Germania. Deadline-ul de lansare al acestei aplicații este la finele anului 2013.

Această aplicație este menită să îi ajute pe utilizatori să își țină sub atentă monitorizare propriile cheltuieli, să facă tranzacții și să își administreze bugetele, iar pentru a face acest lucru, aplicația se va putea conecta la aproape toate băncile germane, după ce utilizatorul introduce conturile bancare pe care le deține.

Ca și tehnologii folosite, au fost amintite .NET, SQLite, Entity Framework și WPF.

O astfel de aplicație este, bineînțeles, destinată unui public matur, peste 40 de ani. În schimb, pentru a acoperi și un public mai tânăr, s-a început dezvoltarea proiectului Phoenix Mobile Project. Acesta folosește HTML 5 ca și aplicație hibridă.

3. Document Safe Project

De data aceasta, este vorba despre un serviciu de stocare online a fișierelor, asemănător cu Dropbox. Datele sunt stocate în cloud și pot fi accesate via Silverlight web UI.

Acest serviciu este integrat ca și portlet într-unul din portalurile companiei.