În Inspirație

Typography în web design

web typography

Rolul jucat de typography în web design a fost adesea subestimat. Foarte multe persoane se concentrau pe alegerea structurii site-ului, a imaginilor și graficii folosite, fără să exploateze la maxim potențialul elementelor de typography. Însă în ultima perioadă, mai ales de când designul flat este pe val, conținutul este valorizat la maxim, iar elementele de typography sunt la loc de cinste.

Dacă vreți să mergeți pe această variantă – și aveți toate motivele să o faceți – alegeți cu atenție fonturile pe care le veți folosi, nu faceți abuz de fonturi decorative (decât dacă o cere identitatea brandului și scopul site-ului respectiv) și prioritizați informația de pe site prin diferite modalități de formatare a textului. Pentru alegerea fonturilor, folosiți-vă cu încredere de tool-uri dedicate, precum Google Fonts, Typekit sau Fontdeck.

Așadar, în web design, typography nu se referă doar la lorem ipsum și meniuri; nu este doar redarea într-o formă lizibilă a informației publicate pe un site, ci îi poate defini personalitatea, la fel de bine cum o face un logo sau o anumită grafică. Mai mult decât atât, există o multitudine de exemple de web design în care typography este în centrul atenției, iar rezultatele sunt surprinzătoare. Câteva dintre acestea, în colecția de mai jos:

Browser Awareness DayCaava DesignDenise ChandlerDollar DreadfulEwketEwketGlamour. bizInesploratoI Shot HimLincolnslandMarie GuillaumetMatt LuckhurstMeaning ConferenceMIXDMooncampMr. VisualMy Provence FestivalScott McCarthy Design<TentacleThe Threepenny EditorVintage HopewakWawWe are Impero