În Inspirație

Amplifying The Typography Experience

Amplifying the Typography Experience

Amplifying The Typography Experience este un proiect de typography experimental realizat de către Junjie Lim, un designer din Singapore, în încheierea studiilor desfășurate la Colegiul de Artă Lasalle, un institut de prestigiu din Asia.

Proiectul constă în 52 de postere ordonate alfabetic și grupate în 4 categorii specifice: Type Treatment, Yesterday’s Mediums, Present Technology și Experimental Type. Fiecare literă din alfabet este însoțită de diverse alte elemente grafice pentru ca rezultatul final să reprezinte vizual un cuvânt anume care începe cu acea literă și, bineînțeles, să ofere o experiență mult mai profundă privitorilor.

Prin intermediul acestui proiect de typography, autorul a dorit, așa cum s-a exprimat el însuși, să exploreze diferite metode de amplificare a factorului emoțional în așa-numita experiență de typography, prin unirea diverselor metode, mijloace și medii.

Mai departe, vedeți câteva exemple relevante din fiecare categorie amintită:

Type Treatment

Această primă parte a proiectului se concentrează pe manipularea caracterelor de literă prin unirea diferitelor elemente vizuale prin intermediul mijloacelor digitale, cu scopul de a accentua experiența emoțională adusă de typography.

Yesterday’s Mediums

Această parte a proiectului explorează mediile tradiționale, de ieri, cum sunt pictura, desenele de mână și meșteșugurile, precum și modul în care se împletesc acestea cu tipografia.

0

Present Technology

În această parte a proiectului se realizează manipulări digitale ale caracterelor de literă cu ajutorul tehnologiilor actuale, cum ar fi randările 3D.

Experimental Typography

Această ultimă parte a proiectului explorează mijloace și metode neconvenționale de creare a caracterelor de literă.

Pentru a vedea colecția completă, accesați pagina de Behance a lui Junjie Lim.