În Inspirație

Unreal Engine 4: Elemental Demo

Unreal engine 4

Unreal Engine 4 este ultima versiune de game engine dezvoltată de către Epic Games. Aceasta a fost prezentată publicului anul acesta, prin intermediul clipului Elemental, un demo real-time, care evidențiază progresul și nivelul de performanță ridicat al noului motor, pe care îl puteți vedea mai jos.

Noutăți aduse de Unreal Engine 4

Pentru început, e important de știut că se lucrează la această versiune încă din anul 2003, potrivit spuselor lui Mark Rein, vice-președinte al Epic Games. Noutățile pe care le va aduce vor avantaja atât programatorii, prin reducerea timpului dedicat dezvoltării datorită noului editor și interfeței de control îmbunătățită, cât și designerii, urmărind să le permită și celor cu experiență minimă în programare să facă jocuri.

Probabil că cea mai mare noutate constă în îmbunătățirile ce țin de vizual, mai ales în ceea ce privește iluminarea (real-time dynamic global illumination), astfel încât totul va arăta mult mai real. Totodată, acest nou motor se vrea a fi scalabil, pentru ca jocurile realizate prin intermediul acestei tehnologii să poată fi rulate pe dispozitive diverse, pornind de la smartphone-uri, tablete, PC-uri high end şi, bineînțeles, viitoarea generaţie de console, întrucât cele actuale nu pot profita de întregul potențial al acestui motor. Mai multe detalii oficiale despre toate îmbunătățirile găsiți aici.

În luna iunie a anului în curs, a fost lansată și demonstrația de mai jos, care prezintă concret grafica și efectele noului Unreal Engine 4:

O analiză foarte bună despre Unreal Engine 4 găsiți și aici.