În Inspirație

Vara la biroul Canopy

Canopy este o agenție digitală cu focus pe Pay Per Click marketing… şi pe oamenii săi. De aceea testează noi idei şi abordări nu doar în proiectele clienţilor ci şi în activitatea echipei de zi cu zi. Spre exemplu, în această vară au lucrat remote, cu toţii, de sub umbrelele Croaţiei. Aflăm mai multe despre cum îşi petrec timpul canopyştii, printre task-uri, deadline-uri şi… pisici, în rândurile de mai jos.

 • Cum începe o zi de vară la biroul Canopy?

Obligatoriu cu cafea bună și fructe proaspete din bucătăria noastră, apoi cu puțină pisiceală.


La propriu. :)

 

Ne-am petrecut vara cu șase pisici la birou, toate persane. Nopy The Cat și Sheeba, părinții, și cei patru pui ai lor pe care urmează să îi predăm viitorilor stăpâni.

 

Când ai pisici la birou este aproape imposibil să nu începi ziua zâmbind, lucru confirmat și de colegii iubitori de câini.

 

Chiar și Vida, internul din Australia pe care l-am avut în această vară, a fost surprinsă de energia pe care ți-o pot da câteva minute de alintat o pisică. Ne-a mărturisit că este unul dintre lucrurile care îi vor lipsi cel mai mult.

 

Zilele de vară ne permit să zăbovim mai mult în aer liber și să povestim, să facem scurte brainstorming-uri la cafea – mulți colegi prind puteri creative în mediul acesta.

Nu e de la cafea, am testat.

pic 1 pic 7 (1) pic 16 pic 18

 

 • Cu ce vă ocupați timpul în perioadele mai lejere?

Avem avantajul de a avea biroul aproape de Parcul Tineretului, așa că în zilele mai puțin aglomerate facem ieșiri spontane în parc, unde biciclim, mâncăm fructe, povestim despre filme, spunem bancuri.

 

În timpul zilei, fiecare se relaxează când și cum simte nevoia: se dă cu hoverboard-ul, se joacă pe Xbox – mai facem și campionate din când în când.

 

Mai rar, pentru că vara nu a însemnat niciodată la noi reducerea activității, ne testăm creativitatea și orgoliile în seri de boardgames ☺, ne place și să ieșim la terase împreună.

pic 3 pic 6

 

 • Ați observat dacă ați avut idei mai creative în perioadele în care ați fost mai liberi?

Categoric suntem mai creativi când nu suntem foarte aglomerați și presați.

De aceea încercăm să ieșim din rutina zilnică a vieții de birou și pot spune că ne iese constant.

De la cat cuddle la diverse activități spontane. Faptul că suntem o echipă frumoasă ne ajută să ne susținem reciproc, să ne înveselim unul pe altul când este nevoie.

 

 • Cum vă pregătiţi taskurile înainte de a pleca în vacanţă?

Vara aceasta am lucrat mai mult la procese de time management și organizarea timpului, în avantajul tuturor.

Ideea nu e doar de a fi mai productivi, ci și de a permite colegilor să se bucure de vacanțe fără să mai verifice rate de conversie și bugete de business.

Doar la cel personal să fie atenţi.

Înainte de vacanță, fiecare coleg trebuie să aibă grijă să aloce task-uri și priorități, astfel încât clienții să nu îi simtă lipsa.

 

 • Cum vă descurcați cu munca când cineva merge în concediu?

Nu pot să spun că e ușor, de aceea dezvoltăm proceduri și sisteme de organizare.

Nu avem un mod de funcționare rigid, nici nu avem cum – totul se poate desfășura online, oricând, însă e important să știi ce pași te pot ajuta să ai o muncă flawless.

Ne organizăm cu perioadele de concedii astfel încât să nu ne suprapunem, avem grijă să clarificăm anterior toate statusurile și task-urile.

 

 

 • Faceți prank-uri colegilor care se întorc din concediu?

Nu neapărat, ne facem surprize reciproc de fiecare dată când avem ocazia.

Amuzamentul acestui an a fost să ne surprindem colegii în timp ce dorm în mașină, tren, avion, în timpul plimbărilor comune.

Avem deja o colecție de canopyşti cu vise mari, poate vom face o expoziție.

 

 • Aveți zile tematice?

Avem zile tematice indiferent de anotimp.

De Happy Friday face cinste agenția cu prânzul, avem diverse sesiuni de schimb de experiență și dezvoltare personală, am organizat FIFA Night, Halloween, am sărbătorit fetele din echipă.

pic 15

 

 • Inițiative de socializare?

Cu siguranță ne place vara și socializăm mai mult outdoor. De la ieșiri la terase, la mici și bere, și weekend-uri pe munte, la cucerit de înălțimi, la serile de boardgames.

Anul acesta am testat împreună munca remote.

Mai exact, toată echipa a fost o săptămână în Croația, pe banii agenției. Am lucrat remote cu marea în față, până la ora 14.00.

Apoi, ne-am răsfățat la plajă, cu plimbări în orașele vechi și cine târzii. Chiar am și creat o poveste pe Facebook și Instagram, cu hashtag-ul #goingup, în ideea de a îi inspira și pe alții să lucreze remote.

Un experiment care ne-a unit ca echipă și din care am învățat lucruri pe care le vom pune în practică. Anterior, am mai lucrat remote, însă doar individual.

pic 9 pic 10 pic 11 pic 12 20818978_1429531213808056_8711335405285725976_o pic 13

 

 • Cum reușiți să rămâneți productivi?

Tuturor ne place mult ceea ce facem, și nu sunt deloc vorbe goale. Este foarte important să crezi în ceea ce faci, să îți dorești să evoluezi, să fii cel mai bun în domeniul tău.

Este și un aspect pe care mizăm în procesul de recrutare, ne dorim să atragem persoane care să vrea să se dezvolte, să-și construiască o carieră în mediul digital. Punem mult accent pe oameni dedicați și ambitioși.

 

Nu avem un program fix sau un număr de ore obligatoriu la birou. Fiecare din noi știe că datorită clienților putem lucra de acasă, din Croația și așa mai departe.

 

 • Ce cărţi din biblioteca voastră ne recomandaţi pentru perioada verii?

Hai să vă propun din ultimele cărți achiziționate la birou, unele citite și recomandate de o parte dintre colegi:

Contagious: Why Things Catch On – Jonah Berger

 

We are All Weird : The Rise of Tribes and the End of Normal – Seth Godin

 

Free Prize Inside – Seth Godin

 

The 7 Habits of Highly Effective People: Powerful Lessons in Personal Change – Stephen R. Covey

 

 • Ce activități faine ies în evidență când vă amintiți de verile trecute la lucru?

Anul trecut am strâns amintiri pe care le păstrăm private în teambuildingul la Veliko Tarnovo, din Bulgaria. Tot anul trecut am fost să plantăm copaci într-o acțiune organizată de o asociație nonprofit.

pic 17 pic 19

 

 • Un clip care vă pune în starea de logout:

 

 • Un mesaj creativ pentru mail în perioada out of office:

Salutare.

Îmi doresc să te ajut, îmi va fi însă dificil să mă concentrez și să fiu eficient cu o limonadă într-o mână și valurile mării pe fundal. Plus că și internetul se cam relaxează când dă de soare și mare. Până pe x sunt în perioada de cultivare a creativității. În acest timp, pentru urgențe poți apela cu încredere la colegul meu.

Cu siguranță voi răspunde când voi reveni, creativitatea face minuni.

Mulțumesc pentru înțelegere.