În Inspirație

Vara la biroul Zitec

david-lezcano-120708

Zitec este una dintre companiile lider în industria IT din România, specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe, servicii de online marketing şi consultanţă în afaceri. Facem azi o incursiune în birourile Zitec şi în activităţile extra birou, din cadrul echipei.

 

 • Cum începe o zi de vară la Zitec?

Cel mai adesea cu o cafea sau un ceai într-una din bucătării.

Unii dintre colegi chiar au puteri supranaturale şi fac ei cafeaua.

No, really, they do #makeitso:

 

Pe parcursul zilei ne mai îndulcim cu îngheţată sau gogoşi, iar seara încheiem cu boardgames, proiecţie de filme, un DJ set susţinut de vreunul dintre colegi la birou, în zona de relaxare şi uneori (când ocazia o cere) chiar cu un butoi de bere White Rabbit, o bere Zitec în ediţie limitată, produsă după o reţetă propusă de membrii echipei.

Suntem deja la a doua ediţie de 1000l/an.

 

whiterabbit

 

 • Cu ce vă ocupați timpul în perioadele mai lejere?

E mult spus “perioade mai lejere”, când lucrezi în IT mereu este ceva urgent de făcut.

Chiar dacă e o perioadă mai puţin aglomerată, cu mai puţine livrări, avem colegi care vin cu propuneri de aplicaţii sau alte iniţiative.

De acestea ne ocupăm fie în “perioadele mai lejere”, fie în timpul liber; aşa se nasc şi cresc proiecte precum:

Cei1024.ro, o campanie prin care invităm companiile să organizeze sesiuni de donare de sânge la birou, cu ajutorul echipei mobile de la Centrul de Transfuzii Bucureşti.

Până acum au donat peste 1100 de colegi din companiile din Bucureşti şi s-au strâns peste 500l de sange;

cei1024

 

• Roboţelul de cocktailuri care e vedeta întâlnirilor cu elevii pe care le găzduim periodic şi în cadrul cărora copiii învaţă să codeze;

 

• Undesuntbaniitai.ro, o aplicaţie începută la una dintre ediţiile ZiHack, un hackathon de programare de peste 24 de ore pe care îl organizăm în fiecare an la Zitec şi care a devenit virală în mai puţin de 4 ore de la lansare, undeva la începutul anului.

Aplicaţia este un demers de informare care îţi arată cât şi ce taxe plătim către stat.

 

• De asemenea, vara asta am adoptat şi găzduim primul şi singurul festival de film de scurt metraje la birouMarţea şi joia, la prânz.

• Tot în perioada asta a anului organizăm campionate interne, să vedem cine are antrenament mai bun la Foosball, Ping Pong, Fifa sau chiar Pinball.

 

 • Cum vă pregătiţi taskurile înainte de a pleca în vacanţă?

Ca în orice echipă, ne asigurăm fiecare că vacanţa noastră nu afectează ritmul echipei, că managerul de proiect, colegii cu care lucrăm direct şi echipa clientului ştiu că nu suntem la birou o perioadă.

Şi, sigur, lăsăm şi un număr de telefon, în caz că intervine ceva urgent ca o vizită a lui Elon Musk la noi la sediu sau altceva în stilul ăsta.

 

 • Cum vă descurcați cu munca când cineva merge în concediu? 

Dacă e ceva urgent, preia un coleg din echipă taskurile şi se asigură că proiectul se desfăşoară cu succes în continuare.

Fie că este o urgenţă de programare sau o campanie de online marketing, cineva este mereu de gardă.

Altfel, depinde de fiecare echipă în parte şi de specificul proiectului, dar şi de planificarea stabilită de echipa.

 • Aveți zile tematice?

Găsim mereu motive de sărbătoare legate de profilul echipei şi de pasiunile colegilor.

Aşa se face că ne îndulcim, ne costumăm sau ciocnim o halbă de bere fie că e Sysadmin Appreciation Day, Talk like a Pirate Day, Pi Day, Halloween sau doar seara Make it music (o seară la alegere în care unul dintre colegi e DJ pentru un party la birou, chiar în sediul Zitec) sau Boardgames Night.

zitec-zile-tematice
{sysadmin day}
zitec-halloween zitec-haloween2

 

 • Inițiative sociale? 

În funcţie de nevoile echipei şi de preocupările colegilor, apar diferite iniţiative:

• Vizite ale elevilor de la diferite şcoli şi grădiniţe din Bucureşti dar şi din ţară la noi în sediu – îi aşteptăm cu jocuri de programare şi un roboţel de cocktailuri pe care ei îl programează să le pregatească un cocktail gustos cu fructele lor preferate.

social


• Sesiunile de donare de sânge la birou, provocare pe care am lansat-o şi către alte companii din Bucureşti prin campania
www.cei1024.ro

 

• Team building-uri anuale, de 3-4 zile în destinaţii precum Delta Dunării sau Bulgaria, la mare, cu toţi cei peste 120 de membri ai echipei Zitec.

teambuilding

 

• Concerte ZiBand (membrii ZiBand sunt colegi în echipa Zitec şi cântă de vreo 3 ani despre proiecte, echipe şi colegi din echipă.

Piesele lor sunt cover-uri după piese cunoscute precum Basul şi cu Toba Mare; Poveste fără sfârşit; Home Sweet Alabama etc).

ZiBand au avut până acum 4 concerte în afara Zitec, dintre care unul caritabil şi unul la seara IT, organizată în Berăria H, pentru un public numeros, de câteva sute de colegi din domeniu.

 

• Zitec Running Squad este echipa de alergători din Zitec, care creşte în fiecare an şi care au parcurs împreună anul trecut 1138 km în pas alergător, alături de 2 maratonişti români pe care îi sprijinim: Florin Simion şi Adelin Udeanu.

 

• Mai avem şi echipă de sailing, care anul trecut a câştigat locul I la prima ediţie a Regattei IT, dar şi colegi care organizează ieşiri cu kayakul, care merg la fotbal ori fac ture pe munte.

Şi, nu în cele din urmă, suntem alături de prietenul nostru alpinist Alex Gavan încă din 2004.

cross
{o parte din echipa Zitec Running Squad}

 

zitec-team regatta
{echipajul Zitec, locul I Regatta IT 2016}

 

• ZiHack, un maraton de programare de peste 24 de ore, pe care îl organizăm în fiecare an şi care a ajuns la a 6-a ediţie.

Colegii se organizează în echipe, propun şi construiesc o aplicaţie care să rezolve o problemă sau să aibă un element de fun.

Încheiem cu o festivitate de premiere şi un party, pentru cine mai stă în picioare, până la ultimul! :)

zihack

 

• La iniţiativa colegilor, se organizează donaţii de haine, cărţi sau jucării, participăm la acţiuni civice sau de mediu şi sprijinim asociaţii educaţionale prin workshop-uri sau webinarii pe diverse teme.

 • Ce cărţi din biblioteca voastră ne recomandaţi pentru perioada verii?

Cards Against Humanity, clar! Pentru cei neiniţiaţi, poate încercaţi Samarkand (Amin Maalouf), Harun şi marea de poveşti (Salman Rushdie), Vegetariana (Han Kang), Cruising Attitude (Heather Poole), And the Mountains Echoed (Khaled Hosseini) sau The Big Book of Science Fiction (Ann and Jeff VanderMeer). Pe unele le găsiţi chiar pe Bookster.

 

 • Un clip care vă pune în modul logout.

Probabil ăsta:

 

 • Ce este pe lista voastră de logout în vara asta?

O trupă numeroasă deja şi-a făcut încălzirea la Electric Castle (mai jos e o poză de anul trecut, cele de anul ăsta parcă nu sunt de la EC fără cizmele de cauciuc).

Altfel, fiind destul de mulţi, cu preocupări diferite, vara e împărţită între ture de weekend la munte, concerte în Bucureşti, ieşiri la bere cu echipă, concerte ZiBand, sailing cu echipajul Zitec, meciuri săptămânale de fotbal şi multe concursuri de alergare cu echipa Zitec Running Squad.

ec

 

 • Un mesaj creativ pentru mail în perioada out of office:

Pentru când am fost plecaţi toţi în Deltă, în team building:

Time to celebrate!

I will be out into the wild Danube Delta for this year’s team building, celebrating Zitec’s 14th anniversary with the entire team!

Chances are I will have limited access to my email until Monday, June 12th.

We made sure everything works fine and your business is secure, but in case of any urgent matters, please contact me via phone.

We invite you to follow our Facebook page {https://www.facebook.com/zitec/} for updates on how we #makeitso at this year’s team building!

 

Al unui coleg, chiar acum:

 1. Chief creative officer not found.

––––––––––

You can stare at this for a while, hit delete or go to my homepage –> http://axon.photo/