În Interviuri

Interviu cu Manuela Borlovan, project manager la Endava

Manuela Borlovan

Manuela Borlovan are o experiență de peste 8 ani în managementul proiectelor software și este pasionată de gestionarea riscurilor și a activității echipelor de lucru. Din 2012 este project manager la Endava, iar în interviul de astăzi ne spune care este secretul formării unor echipe productive, capabile să facă față oricăror provocări.

Ctrl-D: Bună ziua și vă mulțumim că ați acceptat să ne oferiți acest interviu! Ați absolvit specializarea Comunicare și Relații Publice. Ce competențe și cunoștințe dobândite în facultate v-au ajutat în munca de project management?

Manuela Borlovan: În managementul de proiecte, noi spunem că 80% este comunicare. Un bun manager de proiect este fără îndoială un bun comunicator. Să îți însușești tehnicile de comunicare și să știi să le aplici, în funcție de situație sau partener(i) de discuție, este unul din atuurile unui bun manager de proiect.

 

Ctrl-D: Nicio industrie nu este lipsită de riscuri. Cum am putea defini situațiile de risc și ce presupune un bun management al acestora?

Manuela Borlovan: Aveți dreptate, este o întrebare foarte bună. Riscurile pot fi definite ca fiind efectele unor situații nesigure asupra obiectivelor de proiect, fiind considerate efecte negative – risc ­– sau pozitive – oportunitate.

Un bun management al situațiilor de risc începe cu recunoașterea lor, analiza și prioritizarea lor. Apoi, la fel de important este să identificăm un răspuns la risc pentru a-l minimiza, dar și pentru a îi controla probabilitatea și impactul.
Ctrl-D: Care este specificul riscului în proiectele software/digitale? Credeți că dinamica dezvoltării acestora este direct proporțională cu cea a apariției riscurilor?

Manuela Borlovan: Riscurile specifice în dezvoltarea software apar datorită schimbărilor la nivelul cerințelor de dezvoltare și a rezistenței la schimbare a stakeholder-ilor. Nu sunt foarte diferite de alte domenii de activitate.

De aceea, pentru dezvoltarea de software folosim tehnologia de proiecte Agile, aceasta reduce mult riscurile revizuirilor și retușurilor de după livrare, iar prezentările în timpul dezvoltării ne ajută în a fi flexibili la schimbările cerute de client.

 

Ctrl-D: În ceea ce privește distribuția responsabilităților între membrii echipei care lucrează pe un anumit proiect, considerați mai potrivită o abordare clasică, cu o ierarhie pe verticală sau mai degrabă un model „democratic”, în care se comunică și contribuie la proiect „de la egal la egal”?

Manuela Borlovan: Depinde de membrii echipei de proiect; sunt indivizi care nu își asumă responsabilități, iar acestora trebuie să le delegi sarcini, dar există și indivizi care prin natura lor sunt deschiși, proactivi și gata să se implice. Trebuie să fii flexibil și să poți recunoaște în fiecare ceea ce are mai bun de oferit.

Desigur, prefer și mai ales încerc să construiesc în fiecare proiect o echipă și ne tratăm unii pe alții de la egal la egal.

 

Ctrl-D: Cum poți face ca deadline-ul de finalizare a unui proiect să nu apese prea tare asupra echipei, afectând în mod negativ productivitatea muncii?

Manuela Borlovan: Implicându-i în proiect, având întotdeauna o abordare deschisă, comunicând zilnic stadiile sau problemele apărute în proiect și ajutându-i pe cei care ar putea rămâne în urmă. Astfel, evit situațiile de criză din zilele de dinaintea deadline-urilor.

 

Ctrl-D: Ne puteți spune câteva „secrete” privind managementul timpului și creșterea productivității muncii?

Manuela Borlovan: Niciodată să nu lași „maimuțele” să te întrerupă, „maimuțele” fiind cei care se apropie de tine și zic: „scuze că te întrerup, dar aș vrea să te întreb ceva”.

În fiecare dimineață să îți faci listă cu ce ai de făcut în ziua respectivă și să bifezi completarea, să fii punctual, să impui pedepse pentru nepunctualitate (prăjituri pentru toată echipa sau flotări în funcție de numărul de minute întârziate la ședințe), să accepți și să îi faci pe colegi să accepte că programul de lucru nu este de 8 ore zilnic, ci de cât timp ai nevoie să îți termini task-urile.

Să îți răsfeți echipa pentru rezultate bune și să o ajuți să le obțină.

 

Ctrl-D: Ce faceți atunci când membrii echipei pe care o coordonați își pierd motivația de a mai lucra la un anumit proiect?

Manuela Borlovan: Există o politică foarte bună în Endava, rotația angajaților în proiecte pentru evitarea uzurii. O recomand tuturor.

 

Ctrl-D: În cadrul evenimentului PM Days, ați avut o prezentare despre comunicarea eficientă. Care credeți că sunt principiile comunicării eficiente în ceea ce privește managementul proiectelor?

Manuela Borlovan: Să comunici cât mai clar obiectivele proiectului și beneficiile de business. Să transmiți informația corect și exact către cei implicați în proiect folosind un limbaj relevant și care rezonează cu audiența. Să folosești un plan de comunicare și să îl pui în aplicare de-a lungul proiectului, nu contează mărimea sau complexitatea proiectului. Să știi să asculți!

 

Ctrl-D: Referindu-ne la procesul de management al unui proiect, care zicală credeți că se potrivește mai bine: „vorba dulce, mult aduce” sau „vorba lungă, sărăcia omului”?

Manuela Borlovan: Vorba dulce, mult aduce. Fără îndoială.

 

Ctrl-D: Vă mulţumim pentru timpul acordat!