În Interviuri

[Interviu] Florin Bodin, Director CICOC, ne vorbeşte despre importanţa consilierii în carieră

interviu florin bodin

O carieră nu se obţine la un târg de joburi ci se dobândeşte prin implicare şi autocunoaştere. De la teoria asimilată în facultate până la expertiza dorită sunt etape importante de acoperit iar consilierea în carieră poate avea o influenţă decisivă în parcurgerea acestor etape. Stăm astăzi de vorbă cu domnul Florin Bodin, Director al CICOC (Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră) care ne va oferi mai multe detalii despre rolul sesiunilor de consiliere profesională în obţinerea jobului dorit şi mai apoi a carierei visate.

Bună ziua domnule Bodin! Mulţumim pentru timpul acordat. Propunem să începem cu câteva detalii despre profilul Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră. Ce implica cele trei etape: informare – consiliere – orientare?

 

Bună ziua. Vă mulţumesc şi eu pentru interesul acordat CICOC. Legat de etape, să le luăm pe rând.

Informare – ne străduim să îi informăm cât mai bine pe studenţii noştri în privinţa a tot ceea ce înseamnă oferte de carieră, dar şi asupra diverselor informaţii care le sunt utile academic. Facem acest lucru prin intemediul platformei www.cicoc.upt.ro, a materialelor de informare cum ar fi: Ghidul studentului, diverse pliante şi brosuri, pe pagina de facebook dedicată centrului nostru şi pe  grupurile de facebook Info CICOC UPT, Absolvenţii UPT, Oferte de carieră pentru studenţii şi absolvenţii UPT, dar şi prin contact direct cu aceştia sau prin organizarea de activităţi dedicate.

Consilierea implică sesiuni de îndrumare educaţională şi psihologică, urmate de o etapă de orientare în carieră prin intermediul psihologului şi a sociologului. Amintesc aici activităţi precum: sesiunile de consiliere individuală sau de grup, sprijin pentru elaborarea unui plan de carieră, training-uri de  autocunoaştere şi comunicare, elaborarea de CV-uri şi scrisori de intenţie, simulări de interviuri şi multe altele.

Generaţia nouă, generaţia Z, evaluează rapid beneficiile pe care le pot obţine din orice, de la branduri la servicii. Cum se poziţioneaza CICOC în ochii acestora?

 

Aşa este. Aveţi mare dreptate, iar CICOC se străduieşte să acţioneze cât mai eficient, astfel încât să răspundă cât mai bine acestei provocări prin activităţile pe care le desfăşoară în interacţiunea student – universitate – mediul economic – oferte de carieră. Ne place să credem că participarea într-un număr semnificativ de mare la activităţile pe care le organizăm situează CICOC pe un loc bun; aş da un exemplu aici: la Zilele Carierei reuşim să aducem la standurile celor peste 50 de companii, aproximativ 6000 de studenţi /ediţie.

În calitate de Director al CICOC, cum percepeţi nivelul de interes al tinerilor pentru consilierea în carieră?

 

În România, din păcate, tinerii nu apeleaza prea des la serviciile de consilliere și orientare în carieră, iar acest lucru se răsfrânge asupra lor de multe ori, cu efecte nu tocmai plăcute, atunci când constată că au ales o specializare pe care nu o îndrăgesc, sau termină o facultate nu foarte căutată pe piaţa muncii, ori ajung la interviul de angajare unde întâmpină dificultăţi în a se prezenta, a se promova cât mai bine. Apoi constată după un interviu că le lipsesc anumite abilităţi pe care chiar în timpul facultăţii ar fi avut ocazia să le dezvolte… şi aşa mai departe.

Prin proiectele pe care le desfăşurăm, încurajăm participarea studenţilor, absolvenţilor şi a elevilor la activităţile de consiliere în carieră. Este important ca fiecare student să cunoască faptul că aceste servicii de consiliere în carieră sunt complet gratuite.  E important ca la fiecare început de drum să îşi elaboreze fiecare dintre ei un plan de carieră, pentru a avea o direcţie clară a traiectoriei pe care o au de străbătut în perioada studiilor. E important să îşi organizeze în etape paşii spre cariera dorită şi la fiecare dintre aceştia să se gândească ce resurse le sunt necesare, ce bariere pot întâmpina şi să caute metode prin care pot trece peste acestea sau chiar elimina.

 

Care au fost provocările întâlnite de-a lungul timpului în organizarea diferitelor evenimente şi sesiuni de consiliere dedicate studenţilor?

 

Lipsa reglementărilor clare în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea centrelor de carieră din universităţile românesti, personalul insuficient de care a dispus CICOC la un moment dat, dar şi dorinţa de a îmbunătăţi cât mai mult relaţia cu mediul socio-economic, pentru a oferi tinerilor oportunităţi de carieră dintre cele mai diverse, toate acestea au reprezentat adevărate provocari pentru noi. Putem spune  că le-am făcut faţă aproape la toate cu succes. Activitatea centrelor a fost reglementată prin ordin de Ministru, datorită colaborării bune pe care o avem cu celelalte centre din universităţi şi prin emiterea unui document comun, a unei scrisori către forurile decidente din Ministerul Educaţiei şi tot lobby–ul necesar. Lipsa de personal am suplinit-o implicând studenţii noştri în activităţile centrului – pe care aşa, cu forţe noi am avut posibilitatea să le dezvoltăm şi diversificăm.

Ce înseamnă să fii voluntar CICOC?

A fi voluntar al CICOC înseamnă că pe lângă facultate, timp liber şi prieteni, studentul este decis să aloce o parte din timpul său activităţilor organizate de către Centrul de Informare, Consilere și Orientare în Carieră.

Voluntarii noştrii învaţă cum se organizează o prezentare, cum se face un proces de recrutare, un interviu, participă la teambuilding, la traininguri, învaţă  cum se organizează o şedinţă eficientă, o întâlnire de lucru, învaţă să îşi organizezeze cât mai eficient timpul, învaţă cum să îşi prezinte o idee, cum să o comunice cât mai eficient, cum să lucreze cu oamenii, sa interacţioneze cu reprezentanţii companiilor, cu liceeni şi nu numai, învaţă să fie lideri. În urma acestor experienţe  vor putea să pună în practică idei noi şi multe altele. De asemenea ei participă la planificarea, organizarea, demararea, finalizarea şi evaluarea unui proiect. Învaţă să realizeze analiza SWOT a unei organizaţii, modul în care se planifică activităţile acesteia şi cum se face o strategie. În plus, toate acestea vor fi împletite cu excursii atât în ţară cât şi în străinătate; atât turistice, cât şi tehnice sau de studiu.

Dacă ar fi să oferiţi studenţilor şi proaspeţilor absolvenţi un kit de ajutor pentru a-şi începe cariera cu dreptul, ce aţi include în acest kit?

 

Pentru studenţi – primul pas pe care este necesar să îl facă pentru carieră este acela de a-şi stabili obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Apoi trebuie să se auto-analizeze, astfel încât să îşi identifice punctele tari, punctele slabe, apoi oportunităţile pe care le au pentru a-şi atinge obiectivele în carieră dar şi pentru a elimina cât mai multe din punctele slabe. Şi pentru că trebuie să fie realişti, e nevoie să se gândească la posibile ameninţări care pot apărea în cariera lor. Apoi este recomandat să îşi elaboreze cât mai SMART un plan  de carieră pe care să îl urmeze.

Dacă sunt studenţi la o anumită specializare, să caute şi să identifice cât mai multe companii din domeniu, să participe la cât mai multe prezentări şi vizite în companii, apoi să îşi aleaga cele care le-au plăcut cel mai mult şi să încerce să facă practica acolo, să „fure” reţete de la oameni de succes, să facă voluntariat şi să înveţe ce înseamnă munca în echipă, organizarea unui proiect, responsabilitate, deadline şi leadership.

Pentru cei care se apropie de absolvire sau pentru absolvenţi, sfatul  pe care îl dau este acela de a participa la activităţi destinate  pregătirii portofoliului de angajare – unde să participe la sesiuni de autocunoaştere şi comunicare, la sesiuni în care să înveţe să elaboreze corect un CV, o scrisoare de intenţie şi o scrisoare de motivare, la sesiuni unde se simulează un interviu de angajare, la sesiuni în care învaţă cum să caute un loc de muncă – apoi cu tot acest bagaj, să înceapă chiar cu târgul de oferte pentru studenţii absolvenţi, Zilele Carierei – acolo cu siguranţă vor identifica oportunităţi de carieră.

În fiecare an, în ultima săptămâna din lunile martie şi octombrie organizăm acest eveniment unde cei interesaţi pot intra în contact direct cu reprezentanţii companiilor la standul acestora, pot participa la prezentări de companii, la traininguri tehnice, la prezentarea unor cariere de succes, concursuri tematice dintre cele mai diverse care se încheie cu premii şi nu în ultimul rând la  simulări de interviuri, apoi la vizite în companii. Pentru cei interesaţi evenimentul Zilele Carierei se desfăşoară la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studenţesc, între 28 – 29 octombrie, orele 10:00 – 17:00.

CICOC este partener educaţional al conferinţei Carieră în Ctrl. În spiritul temei – carieră în ţară sau în străinătate – ne puteţi spune motivele pentru care aţi ales o carieră în România?

 

Consider ca şi în România poţi avea o carieră de succes dacă asta îţi doreşti cu adevărat. De acord că uneori este puţin mai greu şi poate banii mai puţini, însă soluţia nu este să plecăm toţi din ţară. Eu unul am rămas pentru a mă implica în proiecte care să facă lucrurile să mearga şi la noi în România, la fel de bine precum în afară. Implicare şi voinţă, despre asta este vorba pentru a face ca lucrurile să se întâmple oriunde ai fi, la noi sau la alţii.

Vă mulţumim domnule Bodin, rămâneţi în Ctrl!