În Tips & Tricks

5 unelte gratuite pentru Pinterest

resurse gratuite

Pinterest este un membru relativ nou în breasla celor mai populare platforme de socializare, unde se generează conţinut vizual (şi, implicit, comunicare vizuală) prin imagini şi video, spre deosebire de celelalte reţele, a căror esenţă constă în conţinutul text. Mai jos, am  creat o listă cu 5 unelte gratuite de Pinterest, fiecare având câte o funcţie diferită.

Având la ora actuală un număr de aproximativ 17 milioane de utilizatori, Pinterest a captat atenţia multor marketeri, iar un număr semnificativ de branduri au migrat spre această platformă. Dacă la început era vorba doar despre a distribui conţinut vizual, acum avem la dispoziţie şi câteva zeci de unelte utile care ne ajută să ne analizăm activitatea socială pe Pinterest. Cu ajutorul lor, putem să distribuim conţinut mult mai uşor, să ne calculăm scorul de influenţă sau să adăugăm butoane adiţionale pentru a îmbunătăţi interacţionarea. În acelaşi timp, aceste unelte pot fi considerate şi servicii eficiente pentru Social Media Marketing.

Indiferent că este vorba despre un cont personal sau unul de brand, vă invit să le testaţi.

1. Pinpuff

Acesta calculează (P)influenţa şi măsoară popularitatea unui utilizator de Pinterest. De asemenea, oferă un scor de viralitate, arată numărul total de urmăritori, pin-uri, repin-uri şi like-uri pentru fiecare panou virtual (board) creat. Însă cea mai interesantă parte a acestei unelte este că poate estima valoarea fiecărui pin şi costul per click.

Tools pentru Pinterest: Pinpuff

2. PinReach

Acesta este asemănător cu Pinpuff, însă nu estimează şi valoarea pin-urilor ori costurile per click. Dar PinReach furnizează alte facilităţi, într-un mod mai eficient decât Pinpuff, precum statistici şi analize ale activităţii unui utilizator de Pinterest, numărul total de pin-uri, repin-uri, like-uri şi comentarii din fiecare panou virtual creat sau care sunt cei mai influenţi urmăritori ai săi.

3. PinSearch

Este o extensie extraordinară de Google Chrome, care permite găsirea mai multor imagini asemănătoare şi informaţii suplimentare despre un pin. Odată instalat, vei observa că fiecare imagine de pe Pinterest va avea un buton de Search, pe lângă cele de RepinLike şi Comment. Dacă dai click pe acest buton, te va direcţiona automat pe Google, unde îţi va afişa cât mai multe rezultate. Iar cu PinSearch nu mai eşti nevoit să dai click pe fiecare imagine de pe Pinterest pentru a o vizualiza într-o dimensiune mai mare. Dacă ai această extensie instalată, mai rămâne doar să muţi cursorul asupra unei imagini şi îţi va face zoom automat. Eficient, nu? :)

 

4. Pinstamatic

Permite generarea unui conţinut mult mai variat pe Pinterest decât doar a unor simple imagini. Pe lângă faptul că dispune de o interfaţă simplă şi uşor de utilizat, Pinstamatic oferă screenshot-uri automate ale site-urilor, mesaje scurte şi optimizate, citate personalizate cu fonturi unice, planificări calendaristice, locaţii etc. Totodată, cu ajutorul acestor facilităţi, Pinstamatic este o unealtă eficientă mai ales pentru branduri. De exemplu, prin opţiunea de screenshot-uri automate, un brand îşi poate promova site-ul sau paginile de pe alte platforme de socializare. Sau îşi poate anunţa consumatorii despre următoarele evenimente prin opţiunea de planificare calendaristică.

5. SpinPicks

Este o aplicaţie disponibilă atât pe web, cât şi pe orice fel de dispozitiv cu acces la internet. Are o interfaţă  intuitivă,  simplă şi se rezumă la a adăuga conţinut la întâmplare pe Pinterest. Dispune de 40 de categorii  care adună informaţii direct de pe Pinterest, Twit Pic, Flickr, Reddit şi YouTube. Astfel, utilizatorii de SpinPicks pot să găsească mult mai uşor şi rapid ceea ce îi interesează, iar cu maximum două click-uri, imaginea aleasă este direcţionată în timeline-ul de pe Pinterest.