În Tips & Tricks

7 pluginuri WordPress care te vor ajuta să îmbunătăţeşti performanţa site-ului tău

WordPress-Plugins

47% dintre utilizatori abandonează un site care se încarcă în mai mult de 2-3 secunde. Daca îţi doreşti să ai utilizatori fericiţi, află cum poţi utiliza următoarele pluginuri WordPress pentru a creşte semnificativ performanţa site-ului tău.

#1. Tiny Compress Images

1

Ce face:

Comprimă automat imaginile pe care le vei urca pe site.

Cum te ajută:

• Reduce dimensiunea imaginilor în KB cu până la 40-70%

• Creşte viteza de încărcare a site-ului

 

Tiny Compres Images te ajută să economiseşti cu până la 40-70% spaţiul pe server şi să ai un site care se încarcă mai repede, comprimând automat imaginile pe care le vei urca.

Fiecare imagine conţine informaţii legate de aparatul foto, data când a fost realizată, autor şi multe alte informaţii de care de cele mai multe ori, nu avem nevoie. Aceste sunt păstrate chiar şi atunci când de exemplu redimensionezi o imagine, menţinând crescut numărul de KB.

Comprimarea imaginilor este ceea care elimină aceste informaţii, optimizând totodată fotografia fără pierderi vizibile de calitate.

Adresa pentru instalare: https://wordpress.org/plugins/tiny-compress-images/

 

#2. P3 Profiler

2

Ce face:

Detectează plugin-urile care încetinesc site-ul tău

Cum te ajută:

Creşte performanţa site-ului

 

Fără cunoştinţe de web, de cele mai multe ori vei instala o mulţime de plugin-uri care te vor ajuta în ceea ce vrei să faci (de la adăugarea unui formular, chestionare, galerii şi alte lucruri).

Cu cât ai mai multe plugin-uri instalate, cu atât posibilitatea ca site-ul tău să se încarce mai greu creşte. Unele dintre plugin-uri, chiar dacă nu le foloseşti consumă resurse şi apelază inutil fişiere sau chiar bază de date.

Însă poţi sta liniştit, P3 Profiler scanează întreg site-ul şi descoperă ce plugin-uri funcţionează greu şi duce la încetinirea site-ului tău. Odată ce ai descoperit, le poţi dezinstala sau chiar şterge de pe site-ul tău.

Adresa pentru instalare:

https://wordpress.org/plugins/p3-profiler

 

#3. Wp Optimize

3

Ce face:

Curaţă şi optimizează baza de date

Cum te ajută:

Optimizează performanţa bazei de date

 

Daca eşti preocupat de performanţa site-ului şi de experienţa pe care utilizatorii o au atunci când navighează pe site-ul tău, atunci acest plugin te va ajuta să obţii un site care funcţionează cât mai repede.

WordPress stochează toate informaţiile de la comentariile spam la revizii şi informaţii despre plugin-uri. Optimizând, păstrând şi folosind doar ce ai nevoie, vei obţine un site mai bun.

Înainte de a rula acest plugin, asigură-te că ai un backup pentru baza de date, în cazul în care ceva n-a funcţionat cum trebuie.

Adresa pentru instalare

https://wordpress.org/plugins/wp-optimize/

 

#4. W3 Total Cache

4

Ce face:

Adaugă informaţiile în cache

Cum te ajută:

• Creşte viteza de încărcare a site-ului

• Contribuie la optimizarea SEO

 

40% dintre utilizatori abandonează un site care se încarca mai greu de 2-3 secunde iar şansele de revenire sunt destul de mici. De aceea viteza este importantă atunci când doreşti să ai vizitatori multumiţi.

Google ia de asemenea în considerare viteza de încărcare şi pune la dispoziţie un instrument util prin care poţi testa şi îmbunătăţi site-ul tău. Dacă eşti curios cum performează site-ul tău, accesează adresa Google Page Speed Insights: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

 

W3 Total Cache generează fişiere statice pe care le afişează aşa cum ai nevoie, fără a mai încărca site-ul integral. Înainte de a rula acest plugin, asigură-te că ai un backup pentru baza de date, în cazul în care ceva n-a funcţionat cum trebuie.

Adresa pentru instalare

https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

 

#5. BJ Lazy Load

5

Ce face:

Încarcă fotografiile doar atunci când este necesar.

Cum te ajută:

Creşte viteza site-ului

 

Imaginile sunt principalul factor pentru care un site se încarcă greu şi de obicei sunt încărcate în acelaşi timp.

Lazy Load încarcă imaginile în funcţie de acţiunea ta, iar conceptul este simplu: iniţial încărcăm doar imaginile pe care utilizatorul le vede atunci când intră pe site (după conceptul above the fold), ulterior în timp ce dă scroll încărcăm fotografiile din zona vizibilă.

Adresa pentru instalare

https://wordpress.org/plugins/bj-lazy-load

 

#6. RICG Responsive Images

6

Ce face:

Creează imagini responsive

Cum te ajută:

Creşte viteza site-ului

 

Plugin-ul generează automat imagini pe mai multe dimensiuni şi le afişează în funcţie de dispozitivul de pe care este accesat site-ul. Împreună cu plugin-ul de comprimare poţi obţine optimizarea eficientă a imaginilor.

Adresa pentru instalare

https://wordpress.org/plugins/ricg-responsive-images/

 

#7. GTmetrix Plugin for WordPress

7

Ce face:

Analizează site-ul şi îţi trimite rapoarte

Cum te ajută:

Te informează cu privire la performanţa site-ului tău

 

Plugin-ul analizează şi generează rapoarte privind performanţa site-ului tău. Oferă un scor general privind viteza şi modul de încărcare al site-ului tău, timpul de încărcare al unei pagini, dimensiunea totală şi alte informaţii utile despre fiecare fişier.

Există de asemenea varianta online pe care o poţi accesa aici.

Adresa pentru instalare

https://wordpress.org/plugins/gtmetrix-for-wordpress/