În Tips & Tricks

Cum să optimizezi conţinutul vizual: 11 programe de editare poze online

65% dintre oameni asimilează informaţii prin ceea ce văd, informaţiile vizuale fiind de 60,000 de ori mai rapid procesate decât textul. Conţinutul vizual joacă un rol important în content marketing, iar pozele fac parte din acesta.

Îţi prezentăm în articolul de astăzi câteva resurse gratuite de editare poze online, eficiente şi care nu necesită cunoştinţe avansate de prelucrare.

 1. Pixlr
Pixlr New

Dacă eşti deja familiarizat cu Photoshop, acesta este un program de editat poze asemănător, dar mult simplificat.

Pixlr conţine efecte instantanee pe care le poţi adăuga pozelor tale, schimbări de stauraţie sau nuanţă. Pentru a-l utiliza, e nevoie de câteva cunoştinţe de bază cu privire la tool-urile de editare poze (fill, crop, blur, smudge şi nu numai).

Acesta vine şi în varaintă mobile, cu o varietate de filtre, rame şi stickere, dar mai ales colaje, acolo unde poţi adăuga de la 2 până la 10 poze.

Când ai terminat editarea pozelor, Pixlr îţi permite să le distribui pe Instagram, Facebook şi Twitter.

Mai multe informaţii despre program şi video-uri training aici sau chiar pe blogul lor.

 

2. BeFunky

Befunky

Un program de editare poze online pentru cei pasionaţi de graphic design. Pozele pot fi încărcate de aproape oriunde, chiar de pe Facebook sau webcam. Acesta conţine template-uri gata făcute, cu diferite segmente:

 • patternuri
 • resurse pentru blog
 • graphics
 • felicitări

Fiecare dintre categoriile de mai sus are alte subcategorii din care poţi alege, în funcţie de preferinţele tale. În plus, BeFunky îţi permite să personalizezi fonturile, să alegi dimensiunea, culoarea, opacitatea, cât şi opţiuni de duplicare.

Pozele editate pot fi salvate în calculatorul tău, contul tău BeFunky, Google Drive, DropBox sau le poţi distribui pe Facebook, Twitter, Pinterest & Tumblr.

 

3. Fotor

fotor-04-700x393

Fotor are peste 100 de filtre şi efecte prin care să optimizezi contrastul, saturaţia dar mai ales, luminozitatea.

În plus, prin funcţia de „favorite” poţi să îţi marchezi efectele preferate pentru a la reutiliza. Pozele pot fi salvate în format .png sau .jpg şi are subcategorii speciale care ţin de frumuseţe (face, eyes, mouth).

 

4. FotoFlexer

20

Fotografiile pot fi importate în FotoFlexer din diferite surse. Poţi alege o poză din calculatorul tău sau contul tău FotoFlexer, o adresă URL sau pur şi simplu să te conectezi la Photobucket, Facebook, MySpace, Picasa, Flickr, Phanfare sau SmugMug.

FotoFlexer are o interfaţă uşor de utilizat şi multe efecte care cuprind animaţii, decoraţiuni, stickere, zoom de până la 400% şi panouri de layere.

 

5. Canva

canva-homepage

Canva este unul dintre cele mai accesibile programe de editare poze, creat în mod special pentru graphic designeri, fără a pierde prea mult timp. Are o mulţime de funcţii care să te ajute să-ţi creezi design-ul:

 • text
 • background
 • rame
 • grile
 • forme
 • linii
 • ilustraţii
 • free photos

Canva mai are şi opţiunea de „branding”. În momentul în care vrei să-ţi faci cont, poţi să introduci în formular culorile brandului tău, astfel încât efectele să se potrivească acestor culori, iar design-ul să fie unul personalizat.

 

6. iPiccy 

iPiccy

iPiccy este un program de editat poze cu elemente diverse de saturaţie şi temperatură, care nu necesită neapărat un cont de înregistrare pentru a fi utilizat.

În cazul acesta, editarea de poze online îţi pune la dispoziţie o varietate de tool-uri de bază (resize, crop, rotate & flip) cât şi avansate (erase background, burn, dodge, curves).

 

7. Sumo Paint

sumopaint

Un program de editare poze online care conţine un pachet foarte util de efecte 3D, o varietate de tool-uri (gradient map tool, symmetry tool, kaleidoscope tool), degradeuri, instrumente de simetrie şi filtre.

Pe lângă toate acestea, în SumoPaint găseşti o gamă largă de pensule cu diferite efecte (de ulei, aspect uscat, cretă şi nu numai) cât şi mai multe tipuri de fluturi, flori şi forme.

Nu e nevoie de o înregistrare online pentru a edita poze, iar acestea pot fi salvate în calculatorul tău sau în cloud.

 

8. Ribbet

Ribbet

Ribbet este simplu de utilizat, are efecte de clonare şi luminozitate bine definite. Opţiunile sunt aranjate în meniul din partea stângă, fără a fi nevoit să cauţi prea mult.

Un aspect interesant în ceea ce priveşte editarea pozelor este că poţi introduce un font din propriul tău calculator, pentru a-ţi personaliza conţinutul vizual. Au chiar şi un blog unde postează ultimele noutăţi şi articole cu tips & tricks legate de utilizarea programului.

 

9. PicMonkey

picmonkey_stpats02

Un program de editat poze accesibil, care nu necesită înregistrare. Are efecte iluminatorii, culori şi diverse borduri pentru a încadra pozele.

Este simplu de utilizat şi cuprinde tool-uri diversificate, de bază (auto adjust, sharpen, resize, rotate, exposure, crop) cât şi teme sau fonturi, după preferinţe.

Pozele pot fi încărcate din calculatorul tău sau din Facebook, OneDrive, DropBox sau Flickr. În plus, poţi da share conţinutului vizual pe Facebook, Twitter, Pinterest, Flickr, Tumblr sau pe mail.

 

10. piZap 

photo-editor

piZap are peste 50 de filtre, stickere, emoji şi tool-uri care reglează transparenţa şi claritatea imaginii. Acesta deţine 3 categorii de bază:

 • Edit
 • Collage
 • Design

Cu piZap, ai posibilitatea să îţi creezi fotografia de copertă pentru Facebook şi Twitter, pentru care să alegi un background potrivit, stickere, filtre, rame, poze din calculatorul tău şi nu în ultimul rând, text sub diferite forme.

 

11. Visme

^062731D22FFBEF4520B10B0545B1444528159FCBFDD33E3EB3^pimgpsh_fullsize_distr

Visme este un program de editare poze online foarte bine structurat. Cu ajutorul acestuia, poţi realiza un proiect care să cuprindă nu doar conţinut de orice dimensiune ci şi prezentări, infografice, rapoarte, conţinut web, prezentări de produse & wireframes. Aceştia au şi câteva resurse utile pentru utilizarea programului, chiar pe blogul lor, plus multe alte tutoriale.

 

Visme-Templates

 

Poţi începe chiar cu acestă scurtă prezentare a programului:

***

Programele de editare poze online pe care le-am menţionat mai sus reprezintă doar câteva dintre resursele de îmbunătăţire a conţinutului vizual. Te poţi folosi cu încredere de acestea şi ne poţi scrie >>aici  dacă ai şi alte resurse.